Цикл невеликих, але важливих пам’ятних дат і свят в липні 2024 року

В 2023 році я не розписував малі свята в липні. Тому вибрав декількох святих, через яких є можливість вирішувати наші проблеми. В ці пам’ятні дні служба проходить тільки в Соборах. Тому, по можливості, знайдіть відкритий храм, а якщо нема можливості, то пом’яніть цих святих на обов’язковій ранковій молитві і попрохайте допомогти, домовившись з Господом про вирішення наших проблем.


2 липня

День пам’яті святого апостола Іуди



Він називається братом Господнім по плоті, тому що був сином Іосифа, обручника Пресвятої Богородиці, від дружини, яка померла і братом апостола Якова.


Сам Іуда вважав себе недостойним називатись братом Господнім, а називав себе братом Якова. Тому, що спочатку не вірив у Христа і виявив до Нього небратолюбіє. Коли Іосиф почав ділити землю поміж дітьми, то побажав дати частку і Ісусу. Але три сина, в тому числі і Іуда, були проти. Вони вважали, що спадок потрібно ділити поміж чотирьох синів, народжених від дружини, яка померла.


Старший брат Яків прийняв Ісуса і розділив свою долю на двох.


Потім Іуда розкаявся і глибоко увірував у Христа. Тому Іуду називають Леввеєм, що означає після покаяння доєднався до віруючих в Христа всім серцем. Також називають Фаддеєм, що означає хвалящий Ісуса Христа. Називали Іуду і Варсавою – син перевтілення. Святий апостол Іуда був із числа дванадцяти. Він проповідував в багатьох країнах і багатьох хрестив. В Вірменії його заарештували, тяжко катували і розіп’яли на хресті, прибивши стрілами. Це відбулося біля 80 року після Різдва Христового. Святий апостол Іуда написав послання, короткі, але корисні.


До апостола Іуди звертаються з проханням надати мудрості і позбавити скупості. Укріпити в вірі. Прохають достатку, щоб можна було поділитись з ближніми. Прохають утвердити в братерській і сестринській любові зі своїми рідними. Щоб ми жили в розумінні зі своїми рідними.


14 липня

День пам’яті безсрібників, цілителів,

мучеників Косьми і Даміана



Вони були братами і проживали біля міста Рима. Вони були цілителями, лікарями, зціляли хворих, і не вимагали плати за свою роботу, тому називаються безсрібниками. Брати отримали дар зцілення від Бога, тому, що були дуже благочестиві, і багатьох людей, своєю добротою, унікальним зціленням та проповідями, навернули до Христа. Своїм хворим вони казали, що не своєю силою ми зцілюємо від хвороб, а силою Христа, істинного Бога. Увіруйте в Нього і будете здорові.


В той час було гоніння на християн і їм радили ховатися від гонителів. Але святі самі згодилися на страждання. Цар наказав їх катувати, але Господь наказав його хворобою. Тоді святі зцілили царя і він відпустив їх на волю. Лікар, у якого навчались брати лікуванню, позаздрив їхній славі і позбавив їх життя. Це вбивство відбулось у 284 році. Мощі святих братів Косьми і Даміана знаходяться в монастирі м. Зограф і на Афоні.


До святих цілителів Косьми і Даміана звертаються з проханням про зцілення від хвороб. Прохають навчити ближніх своїх і ворогів відноситись до них з добротою. Навчитись переборювати свій гнів і надавати ворогам необхідну допомогу. Мати любов до своїх рідних.


20 липня

Влахернської ікони Богоматері



Передання історії повідомляють, що ця ікона написана євангелістом Лукою і знаходилась в Антіохії, а потім в Єрусалимі. Дружина грецького імператора Феодосія ІІ (408-450 р.) Євдокія, яка прибула в Єрусалим в 436 році для поклоніння святим містам, якимось незрозумілим чином купила цю ікону і відправила в Константинополь в дар Пульхерії, сестрі імператора. Ікону розмістили в храмі міста Влахерна і тому вона отримала назву Влахернська.


В той час дуже багато історичних реліквій незаконно направлялись в Константинополь. Сильний імператор з великим військом і державною християнською владою міг всі історичні артефакти збирати в себе.  Коли зникла сила і слава Константинополя, більшість історичних реліквій розійшлись по світу. Багато з них були викрадені або незаконно добуті і вивезені в Московію, сучасну Росію, яка ніколи нічого свого не мала, а тільки награбоване.


Поки ікона знаходилася в Царгороді (Константинополі), нею було звершено багато чудес зцілення і допомоги людям.


Існує передання, що Богоматір явилась двом сліпим, привела їх до свого образу в Влахернському храмі і подарувала їм зцілення. Тому ікона отримала іншу назву «Одигітрія», що означає «Путіводниця». Багато сліпих там отримали зцілення.


Чудеса, які творила ікона, зацікавили грецького імператора і він брав її з собою в похід, щоб бути під захистом Богоматері під час військових небезпек. Імператор Іраклій брав цю ікону з собою в похід проти персів і переміг.


У восьмому столітті, під час іконоборчеської єресі, знищували багато ікон. Влахернську ікону тайно замурували в стіні храму. Там вона пробула біля ста років, дочекавшись іконопочитання. Вона знову знаходилась на своєму місті в храмі.


Після взяття Царгорода турками у 1453 року почалась важка епоха для грецьких християн і ікону для збереження перенесли на гору Афон.


Потім, незрозумілим чином, ікона потрапила до грека Дмитрія Костинарі і він «подарував» її російському царю, її розмістили в Успенському соборі, тому що імператор засумнівався в її оригінальності, що це саме та чудотворна ікона. Протосінгел Єрусалимського престолу Гавриїл, після отримання дорогих подарунків у вигляді милостей монастирю, підтвердив особливою грамотою її оригінальність і надав право її утримувати у себе в Московії.


Великих чудес зцілення в Москві ікона не творила, бо була перевезена нечесним способом, як всі історичні реліквії, викрадені московітами по всьому світу.


Так само як всім відома Володимирська ікона, яка знаходиться в Москві, називається Вишгородською. Її в 1132 році було подаровано Константинопольським імператором Києву і вона була розміщена в Вишгороді в храмі. Московський князь А.Боголюбський викрав її, під привидом захисту від татаро-монгольської орди.


Я розумію, що якщо її захищали від небезпеки, то після зникнення небезпеки, повинні були повернути законному господареві? Але ніщо ніколи, що викрали і вивезли московіти не повернено законним власникам. Кацапи все життя всіх грабують і за цей рахунок існують! Свого в них нема нічого: ні історії, ні народу «російського», ні совісті, ні честі…


Влахернська ікона Богоматері написана апостолом Лукою при земному житті Богоматері і має велику енергетичну силу. Навіть копія цієї ікони, освячена в храмі, в правильному кивоті і правильно розміщена в домашньому іконостасі, може надати захист дому і виконувати ваші прохання, при правильному зверненні віруючих людей.


До Влахернської ікони звертаються з проханням жіночого щастя, прохають захисту від насилля, образ. Прохають зцілення від хвороб, особливо хвороб очей, сліпоти. Прохають вирішення проблем захисту держави від нашестя ворога, перемоги над ворогом.

Можна звертатись і зі своїми особистими проблемами.


21 липня

День пам’яті великомученика Прокопія



Він народився в Єрусалимі. Батько його був благочестивим християнином, але рано помер, і виховувала його мати, а вона була язичницею. Він виріс, отримав хорошу освіту і був більше переконаний в християнстві ніж язичестві. Прокопій пішов на військову службу до Імператора Діоклетіана. Його відіслали в Олександрію, для переслідування християн. Дорогою Прокопій почув голос, який звинувачував його в тому, що він хоче переслідувати самого Ісуса Христа. «Хто ти, Господи?» – спитав він: – «Я Ісус розіп’ятий, Син Божий». І в цей час Прокопій побачив на небі знак хреста. Після цього він не переслідував християн, а один раз в присутності матері розбив ідолів. Мати написала скаргу Імператору на сина і той наказав Прокопія катувати.


Катування були дуже суворі і багато хто плакав, бачачи ці муки. А Прокопій казав: «Плачте не за мене, а про погибель ваших душ». Потім його кинули у в’язницю, до нього прийшов Сам Ісус Христос – зцілив його рани та похрестив водою. Коли побачили його здоровим, то два підрозділи охорони похрестилися. Коли про це дізнався начальник, то наказав їх вбити. Прийшли ще 12 благочестивих жінок і сказали, що вони сповідують Христа. Їх наказали катувати і вбити. Мати Прокопія сказала, що вона також раба Христова, її також стратили. Потім після нових страждань, відрубали мечем голову і Прокопію. Ця подія відбулася у 303 році.


До святого мученика Прокопія звертаються з проханням витримати всі знущання і залишитись вірним в вірі у Христа. Бути непохитним в своїх переконаннях, уміти відстоювати правду. Прохають кріпкого здоров’я і сміливості.


26 липня

Собор святого архангела Гавриїла



Це свято установлено для того, щоб пам’ятати про всі незвичайні діяння архангела і для прославлення його як вісника тайн Божих. Він попередив про народження Предтечі і Самого Христа Спасителя.


До архангела Гавриїла звертаються з проханням про те, щоб ми отримували тільки хороші, радісні вісті. Щоб він приніс вісточку про нашу перемогу над ворогом. Щоб сповістив про мир на нашій землі. Щоб всі наші рідні і близькі були здорові.


Дуже прошу вас, не лініться, молиться і отримаєте те, про що прохаєте!


Отець Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх