Коли і як правильно святкувати Різдво Ісуса Христа: 7 січня або 25 грудня?

Це питання вже 500 років турбує багатьох людей. Віруючі і безбожники постійно сперечаються про доцільність святкування.


Щоб зрозуміти наскільки важливе святкувати Різдво Ісуса Христа, потрібно з’ясувати, хто був Ісус Христос, що він зробив для людства і чому його розіп’яли.


Ісус Христос – Месія, Спаситель Світу!  Його розіп’яли не за те, що Він говорив про фарисеїв-сектантів, про негативні сторони релігійного життя Ізраїлю. Не за те, що Він говорив про Царя Ірода та Понтія Пілата. Його розіп’яли виключно за те, що Він говорив про самого себе!


Він Син Божий – найвищий священик і найвищий наш заступник перед Отцем Небесним. Він молиться за тих, хто відвідує Храм Божий і молиться за тих, хто живе за Законом Божим і звертається до Нього за допомогою в вирішенні своїх проблем.


Молитва істинно віруючих людей є унікальний засіб вирішення всіх негараздів. Заповіді Христа є досконалими в своїй повноті, вони допомагають звільнити розум від нестриманості та ненависті. Дотримання заповідей породжує безстрашність душі і гарантує щасливе життя в здоров’ї, добробуті та благополуччі.


Але це все буде відбуватися тільки в тому випадку, якщо той, хто звертається до Господа, буде істинно віруючим та буде правильно виконувати всі вимоги та вказівки святого писання.


Христос любить всіх, але допомагає та захищає тільки віруючих людей. Не тих, хто вірить в Бога «по своєму», а тих, хто вірить і живе за Законом Божим. Все, що ви хочете зробити в своєму житті – робіть тільки правильно. А якщо робити неправильно, то краще взагалі не робити. Якщо не знаєте, як зробити, ту чи іншу справу, правильно, то вивчіть цю проблему, читайте книжки з даних питань, вказівки фахівців… Аналізуйте прочитане, шукайте наукові підтвердження для вірного прийняття рішення.


Щоб мати любов Господа, допомогу в вирішенні всіх проблем в своєму житті, жити в захисті та добробуті – потрібно все робити вірно, потрібна кріпка віра в Бога, повага та любов до Нього.


Все розпочинається в цьому світі з народження. Тому вірне святкування Різдва Христового, має дуже велике значення.


День народження – важливе свято для кожної людини. В цей день, всі адекватні люди, очікують гостей в себе дома. Всі впевнені, що прийдуть друзі, родичі, колеги та привітають з днем народження. Побажають всього найкращого. Ці побажання важливі, як морально, так і енергетично.


В день народження, якщо привітання і побажання, будуть щирі, від добрих, порядних людей, то так ви і проживете наступний рік. В цей день, всі, хто має можливість, повинні прийти в дім іменинника, та привітати його. Але головне, не подарунок, а ті побажання, слова, які ви промовите, піднявши келихи та вип’єте з іменинником. Коли ви промовляєте добрі, щирі побажання, підняв келих, то рідина в ньому намагнічується, заряджається позитивною енергією. Рідина, як магнітна плівка, запам’ятовує сказане вами і, коли, після цього, вона потрапляє в нутро людини, то розноситься кров’ю по всьому організму, заряджає його позитивною енергією.


Цей день дуже радісний, бо до вас прийшли друзі і вам було весело, приємно, що так вас люблять. А тепер подумайте і уявіть, що в день народження, ніхто з ваших близьких людей не прийшов до вас і не привітав з днем народження, забув, не хоче бажати вам щастя. Кожна людина зі здоровим глуздом, образиться на таку поведінку друзів. А коли, при нагоді, ви запитаєте, чому вас не привітали з днем народження? То прозвучить відповідь, що вони святкували ваше день народження в себе вдома. Вітали вас заочно, невже ви не чули?


В наш час мало віруючих в Бога, більшість вірить в нечисту силу, довіряють чаклунам та відьмам. Багато людей звертаються за допомогою до них, читають і вивчають їхні книжки. Ліниві люди завжди заздрять тим, у кого все добре склалося, починають мстити, роблять все, щоб зіпсувати життя близьким. Щоб зробити «чорну» справу, внести негативну енергію, вони за порадою своїх наставників, пропонують вийти імениннику на вулицю. І десь в шумі, гамі, поспіхом під забором, вони нанесуть вам негативний енергетичний удар. У вас ввесь рік будуть проблеми, а ваші вороги будуть задоволені. Вітання потрібно приймати в себе вдома і тільки в день народження. Якщо вітання не до часу, то це від лукавого.


А тепер, подумайте і скажіть, скільки вам років і скільки разів за своє життя ви привітали Христа з його днем народження. Більшість із вас ні разу цього не робили. Він образився на вас. Не потрібно брати приклад з американців і святкувати Різдво в себе вдома. Потрібно прийти в його дім, в Храм Божий.


Святі отці в священних переданнях писали, що віруюча в Бога людина, в Різдвяну ніч 7 січня з часу до шостої години ранку на Всенічній Різдвяній службі обов’язково повинна привітати Господа. В цей час відкрито небо і Господь всіх чує, тому ваше щире вітання буде почуте. А після цього потрібно правильно звернутись до Нього зі своїми проханнями, і всі ваші проблеми в найближчій час будуть вирішенні. А якщо людина в Різдвяну Ніч не прийшла на Всенічну службу і не привітала Господа з днем народження, то це означає, що ця людина відмовляється від допомоги Бога. В такому випадку Він не буде вам допомагати, Він нікому не нав’язується, це ваш вибір.


Ви розумієте, як важливо, для кожного з нас, визначити справжній день святкування Різдва спасителя світу, заступника перед Отцем Небесним. Як важливо вчасно привітати його з днем народження та отримати допомогу в вирішенні своїх проблем, які ви не можете вирішити самотужки.


Для цього потрібно стати істинно віруючою людиною. Знайти справжній Храм Божий, де буває Господь й присутній Святий Дух. Будівля, в якій проводиться торгівля, не може називатися Храмом, це хата з хрестами. Необхідно знайти священика, який буде служити Богові і людям, прихожанам Храму, який знає як проводити Службу Божу та проводити всенічні служби, сам живе за Законом Божим і вимагає цього від прихожан. За звичай таких священних отців безбожники називають фанатиками. Потрібно регулярно та правильно відвідувати цей Храм. Навчитися правильно молитися, правильно звертатися до Бога. Пройти сповідь та прийняти Святе Причастя.

Й тоді, в Різдвяну ніч, ви зможете вирішити всі свої проблеми, буде здійснене ваше завітне бажання, збудеться ваша мрія.


Наш Кобзар, Т.Шевченко писав: «… чужого навчайтесь, але і свого не цурайтесь».


Апостол Павло в своєму посланії до Євреїв в главі 13 вірш 8-9 писав: «Ісус Христос вчора і сьогодні і на віки той же. Вченнями різними і чужими не захоплюйтесь».


Я теж вам пропоную: живіть за Законом Божим. Виконуйте вказівки Святих Отців Церкви і Апостолів. Не прислухайтеся до бердових, сатанинських порад ні зі Сходу, ні з Заходу.


Ми, Українці, ми – унікальний народ, ми живемо на своїй землі, яку нам виділив Господь з діда – прадіда. У нас є свої віковічні традиції, своя Православна Церква України. У нас свій феноменальний святий Петро Могила, митрополит Київській і всієї України. Він стояв у основі Українського Православ’я. Він, сам, особисто, зробив переклад церковних книг, Служебника та Требника з грецької на церковнослов’янську мову. Проводив Богослужіння зрозумілою людям мовою.


В своїй передмові до требника 1646 року видання на 6 сторінці, П.Могила написав застереження для майбутнього покоління священнослужителів: «Заводить в святой Церкви новые и невиданные выдумки является дерзостью, которая подлежит анафеме».


Ви, адекватні люди, повинні розуміти, що робити зміни в структурі Божественних літургій, та на свій розсуд проводити Богослужіння, освячення та треби церковні: хрещення, вінчання, сповідь і тому подібне являється богохульством. Господь спросить за порушення і з священика, і з тих людей, які приймали участь в цьому дійстві…


Згідно Закона Божого, Богослужіння повинні проводитись зрозумілою людям мовою. Церковна громада вирішує на якій мові проводиться церковний обряд. Ніхто не проти перекладу церковних книг на українську мову. Але цей переклад потрібно було зробити з службових книг П.Могили, а не московських збочинських видань, як це зробили наші сучасні українські «богослови». Можливо вони хороші філологи сучасної української мови, але дуже далекі від віри та законів Православ’я. Вони вирішили, що вони розумніші не тільки П.Могили, але і Святих Отців Церкви: Іоанна Златоуста, Василія Великого та Григорія Богослова. Вони вимагають скоротити літургію і церковні треби. Прочитайте вище, що сказав на таке богохульство П.Могила, ці люди підпадають під анафему.


Ті, що не вірять в Бога і не бояться його, хай приймають участь в цих реформаторських безчинствах, які приведуть до краху. Істинно віруючі люди будуть проводити церковні обряди за церковним звичаєм.


Щоб визначити число, за яким потрібно святкувати Різдво Ісуса Христа, необхідно звернутись до наукової точки зору і до історії. Ні одного розумного пояснення перенесення святкування Різдва на 25 грудня я поки що не почув.


Людям України, так набридли московіти, що не знаючи церковних вимог та історії, люди готові святкувати Різдво коли завгодно, тільки щоб не разом з Москвою.


Люди добрі, вивчайте історію, це не ми робимо так, як росіяни, не ми взяли їх традиції. У них ніколи не було ні історії, ні традицій і їхня церква незаконна. Вони в нас все вкрали: і історію, і традиції і роблять тепер так, як ми робили споконвіку.


Коли освячували Київську Русь, то Росії і Москви в помині не було. Коли в нас була держава, відома у всьому світі, були міста, величні Храми, діти навчались в школах, на місті Москви було болото і жили дикі племена в’ятичів, які не мали ні держави, ні віри.


Існує така гумористична байка. Росія звернулась до міжнародного суду з вимогою не визнавати Україну державою, тому що українці все вкрали у росіян. Росія завжди була, а України не було ніколи. Визвали в суд представника України і він пояснив, що коли князь київський Володимир хрестив Київську Русь – Україну тисячі років тому, то люди роздягнулися, залишили одежу на березі, зайшли в воду і митрополит Михаїл освятив їх. В цей час росіяни тихенько підкралися і вкрали одежу, залишену на березі.

Представник Росії підскочив і закричав, що це неправда, коли святили Київську Русь, нас ще не було, тому ми не могли вкрасти їх одежу.

На що представник України відповів, що це я і хотів почути!


В Україні є звичай ходити вертепом на Різдво і носити зірку з вісьма променями, її вважають символом Різдва. Але мало хто знає, що наші пращури, ще задовго до народження Ісуса, носили подібну зірку і чекали народження Сонця, всього живого на Землі. Всі наші дохристиянські свята співпали з християнськими. Тому і святкуємо ми їх в наш час так, як святкували наші діди і прадіди тисячу років тому. Українське православ’я, завдяки нашим традиціям, отримало таку колоритність і феноменальність, і різносторонність. Ми ні в кого нічого не взяли, все це наше, рідне. Нам чужого не треба, але і свого ми нікому нічого не віддамо! Це девіз українського козацтва, який актуальний й в наш час.


Більшість українців – вільнолюбні, трудолюбиві і розумні люди. Нам пощастило, Господь виділив нам найкрасивіший наділ дуже родючої землі. Дав унікальну природу і клімат.


Тому нас постійно, хтось із сусідів хотів завоювати. Ми постійно боролись за свою незалежність. Ми постійно звільняли свої землі від завойовників.


Як і серед інших народів світу, періодично в нас з’являлись зрадники. Одні не хотіли чесно жити, трудитись і боротись за незалежність. Вони виїздили на територію диких племен Росії і там займались грабуваннями і звільненням народів Поволжя, Уралу та Сибіру. Інші слабкі, ліниві не хотіли жити постійно в боротьбі, шукали легкого життя. Такі виїздили на захід до Європи.


З часів Київської Русі почала народжуватись Українська нація. За часів козацтва і гетьманства було активне формування. Слабкі, непорядні виїздили, а залишались сильні, сміливі, вільнолюбні достойні люди. Труха відсіялась, залишилось добре зерно. Ці люди й сформували сучасну українську націю, яка може протистояти великому злу. На нашу землю завжди приходили загарбники різних народів та нав’язували свої традиції і закони. Ми завжди звільнялись і жили за своїми законами. Навіть, коли ми прийняли православ’я, то ми не забули про свою ідентичність, унікальність й нам непотрібні поради ні зі Сходу, ні з Заходу.


Все, що прийшло до нас із Заходу, розумного пояснення немає. Перехід з юліанського календаря на григоріанський являється підтвердженням цього. Це все від лукавого іншого пояснення немає. З того часу, як християнство розділилось на правильно славящих Бога і католиків, почались відходження від віри та перекручення релігійних догматів.


Брат Господа Яків запропонував в Богослужіннях Літургію, в православії Апостоли і Святи Отці Церкви теж проводили Літургію. Месу для служіння своєму «чорному» святому придумали сатаністи. В наш час меси проводять масонські секти. Католиків потягнуло в ці хащі, і вони відмовились від Божественної Літургії, і проводять меси. Потім вони придумали інквізицію, яка принесла багато горя для людства в світі. Так вони чудили постійно.


У 1582 році вирішили відійти від нормального юліанського календаря, по якому жили Апостоли і Святі Отці. Для підтвердження своєї ідеї, вони приводять математичні розрахунки неправильного начислення днів юліанського календаря. Ці докази не може ніхто ні підтвердити, ні спростувати. Тому вирішили їх взяти за основу. За 500 років вони таке накрутили зі своїм григоріанським календарем, що вже ніхто не бачить виходу з цих безтолкових ідей. Я зрозумів головне, математично можна довести все, що захочеш. Ніхто правдивість перевірити не зможе.


Пам’ятаю гумореску Остапа Вишні, українського гумориста, який дуже чітко охарактеризував вищу математику. Він розповів випадок із життя простих, неосвічених людей із села. Направили батьки свого сина навчатися в місто в інститут, вивчати вищу математику. Коли він закінчив навчання і приїхав додому, мати накрила святковий стіл, засмажила двох курей. Сіли за стіл і батько спитав сина, чому ж він навчився в інституті за п’ять років. Син відповів, що він вивчив саму точну науку – вищу математику. Батько нічого не зрозумів і попросив пояснити простіше. Тоді син напружився і сказав, що все, що ми бачимо очима не завжди правильне, потрібно математичне підтвердження. Наприклад, на столі дві смажені курки, а якщо взяти математично… Він взяв олівець і папір, щось підрахував і сказав, що є математичне підтвердження, що тут три смажені курки. Батько був неосвічений, але мудрий. Запропонував, щоб ці дві курки з’їли вони з матір’ю, а їх син хай їсть оту третю, математичну.


От такі ж математичні аргументи і на перехід до григоріанського календаря.


Я не вивчав вищу математику, я беру за основу життєву істину, яку ніхто не зможе заперечити.


В календарному році існують чотири дні рівностоянь. Є доба, в якій сама довга ніч, і є доба, де самий довгий день. Існують дві доби, коли день і ніч однакові. По цим дням і необхідно було, без вищої математики, підтвердити правильність юліанського календаря.


За юліанським календарем до 1582 року, грудневе рівностояння випадало на 8 грудня. Після того, як перейшли на григоріанський календар, і за ці роки додали 13 днів, рівностояння змістилось рівно на 13 днів. Тепер сама довга ніч 21 грудня. Ніяких додаткових підтверджень непотрібно. Самий вірний це місячний календар. З цього виходить, що григоріанський календар від лукавого.


Ще існує наукове підтвердження, що перехід святкування на 25 грудня за григоріанським календарем – це помилка. Ви повинні знати, що всі православні пости мають своє наукове значення. Кожний піст має наукову назву.


Грудень місяць – самий темний за григоріанським календарем. З 28 листопада по 6 січня проходить Різдвяний піст, він має наукову назву – діабетичний піст. В цей період, дуже шкідливо для організму людини вживати тваринні жири. Ми часто їмо лишню їжу. Для того, щоб зайві жири і цукор знищувались і не нашкодили організму потрібен інсулін. У нас є підшлункова залоза. Вона виробляє гормон інсулін. Продуктивно вона працює тільки при денному світлі. Щоб знешкодити тваринні жири, потрібно, щоб день був 9-10 годин. А так як, в грудні дні короткі, то не вистачає інсуліну для повноцінного існування організму, тому в тих, хто не витримує правильно цей піст, поступово розвивається діабет.


Піст – це не голод. Для людей хворих, для вагітних жінок, дітей які навчаються, для тих, хто працює, існують полегшення. Вони можуть вживати рибу і рослинні жири. Для їх засвоєння достатньо 4-5 світлих годин на добу. Суворого посту обов’язково повинні дотримуватись монахи і миряни, які мають кріпке здоров’я і не працюють.


Виходячи з вище сказаного, якщо ми почнемо святкувати за цим календарем Різдво 25 грудня, то і піст закінчиться 24 грудня, в самий пісний період року. В сучасному світі кожна 5 людина із-за неправильного харчування і не дотримання постів, має підвищений цукор в крові. А якщо ми будемо закінчувати піст 24 грудня, то через 3-4 року, підвищений цукор буде в кожної другої людини. Через 10 років в Україні всі будуть інвалідами. Подумайте, кому це вигідно? Тоді ви зрозумієте, хто ці бредові ідеї пропонує і чого хоче цим досягти.


Якщо цих наукових підтверджень не достатньо, є ще три релігійні аргументи на захист юліанського календаря.


Єрусалимська Православна Церква і Єрусалимський Патріарх живуть за юліанським календарем. Якщо вони так роблять, то напевно вони «щось знають». Їхні традиції більш давні, ніж наші. Це найстаріша християнська і православна церква в світі.


Вже більше двох тисяч років, кожний рік, відбуваються три церковні чуда в ті ж самі дні за юліанським календарем:

Йордан повертає свою течію 19 січня на святкування Хрещення Господнього.

На горі Фавор хмара сходить на святкування Преображення Христове, 19 серпня.

За юліанським календарем ці свята припадають на 6 січня і 6 серпня. Ці чудеса відбуваються в один й той же день кожний рік, як би календар був неправильно розрахований, як нам кажуть «математики», то ці чуда змістилися б в днях року.


І тепер саме головне:


Паска, світле Христове воскресіння, вираховується за формулою по Юліанському календарю.


Кожний рік, в Храмі Воскресіння Христового, в велику суботу напередодні Паски, з’являється святе світло, яке символізує світло від Гробу, що засяяло в момент Воскресіння Христового. Багато віруючих називають це святе світло – благодатним вогнем.


Католики уже 500 років святкують християнські свята за новим календарем. Господь своїми чудесами аргументує правильність юліанського календаря і цим показує неправильність святкування католиками. Але вони цього не хочуть бачити і чути. Вони постійно ведуть війну проти православ’я і намагаються і нас відлучити від Божої допомоги та Христового захисту.


Я давно живу на цьому світі. Багато чого бачив і пережив. Я пережив клінічну смерть. Я не бачив труби і світла в кінці тунелю. Але я бачив своє бездиханне тіло зі сторони. Тоді я зрозумів, що душа людини може жити поза тілом. Після повернення до життя, я розповів в деталях все, що відбувалось, коли моє тіло було бездиханним і пульсу не було. Я чув, що вони казали, бачив, що вони робили, а вони мене не відчували.


Я знаю і вірю, що душа живе вічно. Існують паралельні світи: ад та рай, можливо й інші світи. Після фізичної смерті тіла, на 40 день, душа буде направлена в якийсь паралельний світ. Згідно Святого писання, якщо на цьому світі людина жила за Законом Божим, то в паралельному світі вона буде жити достойно. А якщо тут жив, як тварина, то там будуть вічні муки. Хто хоче перевірити, наскільки я правий, той хай перевіряє. Тільки майте на увазі, повторної можливості прожити правильно у вас не буде.


Після появи цієї статті, буде дуже багато критики і нападок на мене. Мене будуть звинувачувати в брехні, примушувати відмовитись від сказаного.


Тому заявляю офіційно, все написане правда. Мене можна вбити, але змусити порушувати Закон Божий, проводити богослужіння і церковні треби з порушенням вимог Святих Отців, святкувати церковні свята за сатанинськими законами, мене ніхто не зможе примусити!


Слава Богу навіки.


Батюшка Юрій

Один коментар до “Коли і як правильно святкувати Різдво Ісуса Христа: 7 січня або 25 грудня?

  1. Я чогось серцем відчула що в нас щось вкрали,це правильність дат свят,наше рідне ,святе.Ми особлива країна,цивілізація зароджувалась у нас.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх