Великі свята Пасхалії 2024: Вербна неділя, Страсний тиждень, Паска, Великдень, Радониця

Вхід Господній у Єрусалим
Вербна неділя


Дуже велике свято, яке в цьому 2024 році святкується 28 квітня, за неділю до Паски.


За п’ять днів до Своїх страждань Ісус відправився зі Своїми учнями в Єрусалим, щоб завірити єврейський народ у тому, що Він Христос, Цар-Спаситель світу. За ним йшли багато народу. За Його велінням, із найближчого села, Йому привели молодого осла і Господь сів на нього і поїхав в Єрусалим.


У євреїв був звичай, що царі-переможці в’їжджали до столиці на конях чи ослах і народ радісно зустрічав їх. Побачивши Ісуса, що в’їжджав на віслюку в Єрусалим, народ подумав: «Це обіцяний Месія. Він іде об’явити Себе Царем Єрусалиму». Вони стелили свій одяг по дорозі. Зрізали гілки дерев, держали їх в руках і кидали на дорогу. Всі голосно кричали: «Осанна (спасіння) Сину Давидову Благословен грядущий в ім’я Господнє!»



Люди, які не знають наших народних звичаїв, вважають, що ми в цей день святкуємо Вербну неділю тому, що в нас не ростуть пальми, гілками якої зустрічали Господа в Єрусалимі. Але це не так.


З давніх дохристиянських часів, наші пращури за неділю до Паски, в той час Паску називали Гаївками, освячували гілки верби з бруньками і молодим листям.


В цей день зранку на Богослужіння сходяться всі – старі і малі, бо «великий гріх не піти до Храму і не освятити вербу».


Після закінчення літургії всі виходять на двір і священик проводить молебень на освячення верби і мале освячення води.


Згідно наукового підтвердження, слово має магічну енергетичну силу, позитивного чи негативного заряду. Молитва має позитивну енергію. Тому прочитані молитви над людьми, які на 80% складаються з води, над водою, яка як магнітна плівка запам’ятовує слова і заряджається позитивною енергією, над гілками верби, в яких знаходиться рідина водяниста, у вигляді деревинного соку – входить в них і там зберігається на протязі року.


Якщо принести освячену вербу в дім і поставити в суху вазу, розмістити в кімнаті вище, а найліпше закріпити вербу в опочивальні над ліжком, в якому ви спите вночі, то ви весь рік будете приймати чародійне, лікувальне оздоровлення.


Верба засохне, а молитви залишаться в бруньках і молодих листах, які на протязі року будуть розпилятись, а ви будете вдихати їх. Заряджений позитивною, лікувальною енергією пилок попаде вам в легені, звідти в кров і буде рознесений по всьому організму, оздоровлюючи його. Після використання він з сечею буде виведений з організму.


На людей, які будуть присутні при освяченні верби, вона буде в 100 разів сильніше діяти для оздоровлення, ніж для тих, хто не був присутній при освяченні.


Освячення верби має велике значення у цілительстві. Коли люди хворіють, то вербу заварюють як чай і дають пити хворим. Відваром верби миють голову, щоб не боліла. Лікуються освяченою вербою і від пропасниці і ревматизму. Дуже позитивно діє відвар бруньок освяченої верби на хворі нирки людини. Тому вербу в давнину освячували у великій кількості, щоб вистачило на весь рік. Наступного року, перед Вербною неділею, торічну вербу не викидають на смітник – це гріх, а спалюють у пічці або на вогнищі.


В цей день, після освячення, віруючі люди б’ють один одного гілками верби, промовляючи: «Б’ю, благословляю, всі хвороби вибиваю!», «Не я б’ю – верба б’є. За тиждень Великдень, недалечко червоне яєчко!»


Легенько били дітлахів, щоб були слухняні, здорові і розумні.


З 29 квітня і по 4 травня – Страсний тиждень, тиждень перед Паскою. Дехто називає цей тиждень «Чорним тижнем» через ті страждання, що витерпів Спаситель. Але більшість називають його «Білим тижнем» на честь того, що своїми стражданнями Син Божий приніс нам відпущення гріхів і вічне життя! На цьому тижні дехто з віруючих людей дотримується суворого посту, каючись в своїх гріхах.


Весь тиждень готуються до святкування Святої Паски.


Чистий четвер


Чистий четвер припадає в цьому році на 2 травня, це день весняного очищення.


В цей день Іуда зрадив за 30 срібників Ісуса. Вважається, що в цей день бродять всі гади і нечисть, шукають незахищені душі, які не відвідують Храми, або відвідують, але все роблять там неправильно: не сповідуються, не визнають своїх гріхів, не виправляють своє життя, займаються збоченням… Душі безбожників, які випадково з’явилися в цьому житті. Ця зла сила знаходить ці душі, щоб їх погубити. Люди з такою душею будуть весь рік хворіти, страждати морально, фізично і фінансово.


Віруючі люди, які до цього дня виконали всі вказівки щодо Богослужінь і обов’язково сповідались, вночі з часу до шостої години ранку омиваються проточною водою від гріхів. Вода повинна попасти на голову і протекти по всьому тілу. Пам’ятайте, душа буде очищена водою в чистий четвер тільки після хорошої сповіді. Чистий четвер називається чистим ще і тому, що в цей день Ісус омив ноги своїм учням, символізуючи цим очищення перед довгою дорогою, рівності перед Богом та отримання християнського смирення.



Обов’язково до чистого четверга потрібно осмислити всі свої гріхи, визнати себе винним, сповідуватись і пройти причастя в Храмі. А в чистий четвер до світанку провести омивання тіла, завершуючи очищення з молитвою:


«Змиваю те, що на мене напустили, те, чим душа і тіло мається, все чистим четвергом змивається». Прочитати три рази.


Щоб у вас завжди гроші були у достатку, щоб вирішити фінансові проблеми, необхідно після купання перерахувати всі готівкові кошти, які у вас є. Бажано перерахувати тричі.


Хочу наголосити, що повне очищення омовінням водою і вирішення фінансових питань може отримати той, хто з початку посту відвідав всі особливі Богослужіння. Почалось все з прощеної неділі, потім покаянний канон Андрія Критського – 4 дні, 4 служби Пасії і три панахиди. Відвідували всі недільні Богослужіння.


Увечері в чистий четвер, після 15 години дня, проводиться особлива служба, на якій читаються 12 Євангелій про «Страсті Господні». Віруючі люди в цей день після обіду намагалися зберігати урочистий спокій і додержувались тиші: ні сміху, ні співів та, навіть, голосних розмов у Храмі і на вулиці.


Стоячи на Богослужінні в Храмі не можна куняти, бо «нечиста сила занесе в пекло».


Люди, повертаючись з Храму, намагалися донести додому «Страсну, Четвергову» свічку так, щоб вона не погасла.


Для Богослужіння на чистий четвер купляли велику свічку, щоб хватило запалювати в Храмі при читанні Євангелій і вистачило принести палаючу до своєї хати. Щоб свічка на вулиці не потухла, завчасно готували спеціальні ліхтарі з кольорового скла у вигляді зірки, місяця чи храму.


Прийшовши до своєї квартири, хати, свого житла, полум’ям свічки випалювали (вірніше – викопчували сажею) Хрест в хаті на сволоці, або на одвірках над вхідними дверима – «щоб лиха нечисть хату лишала». Цей хрест бажано зберегти до наступного чистого четверга.


Свічка чистого четверга, яка горіла всі дванадцять Євангелій, Страстей в Храмі на Богослужінні, має особливо велику силу. У кого є така свічка, у того всяке господарство буде йти добре, буде процвітати бізнес, у того буде добра робота з хорошим заробітком, і не пристане до нього ніяка нечисть.


Коли принесете цю свічку в дім, випаліть хрест і хай вона трохи погорить в домі. Якщо є можливість, обійдіть з нею дім і господарство і потушіть.


До світанку в чистий четвер дівчата заворожують себе на красу. Вони збираються на березі річки чи озера і там очікують сходу сонця. Як тільки сонце вийде із-за обрію, дівчата повністю роздягаються, розпускають коси і стрибають у воду, промовляючи:


Водане, на тобі русу косу,
Дай мені дівочу красу!


Страсна п’ятниця


В п’ятницю, 3 травня, у всіх віруючих християн траурний день. В цей день Ісуса заарештували і повели на допит. Його принижували, били, все тіло Його було суцільною раною. Потім Його розіп’яли і він помер. Тому в цей день не можна брати в руки ріжучі гострі прилади. Не можна нічого різати.



В цей день, як прообраз Тіла Ісуса Христа, у всіх Православних Храмах після 12 години дня, в нас о 13 годині проводиться особливе Богослужіння з виносу Плащаниці Господньої. В п’ятницю Його поклали мертвого до гробу і накрили Плащаницею. Траур у віруючих в п’ятницю і в суботу.


Воскрес Ісус в ніч з суботи на неділю на світанку. Тому в суботу вдень і ввечері не можна промовляти вигук: «Христос воскрес!» Ці слова можна казати тільки після 12 години ночі, тому що процес воскресіння був довгий – з нуля години і до світанку.


Священик виносить Плащаницю з вівтаря в зал і покладає її на низенькому, спеціальному аналої. Щоб підійти до Плащаниці, потрібно завчасно стати на коліна і підійти на колінах. Низько вклонитися Плащаниці, поцілувати її і відійти трішечки в бік, щоб підходили інші віруючі для поклоніння. Свята Плащаниця має велику енергетичну силу, тому до неї звертаються з важкими, довго нерозв’язними проблемами, з самими завітними бажаннями.


Потрібно подякувати Богові за всі добрі справи, які він допоміг вам вирішити, за те, що своїми стражданнями Він позбавив нас гріха і надав вічне життя. Попросити пробачення за скоєні гріхи, визнати свою провину перед Ним і своїми ближніми, пообіцяти дотримуватись правил християнського смирення.


А потом вимовити своє особисте прохання…


Пообіцяти бути вдячним за виконання свого прохання.


Плащаниця знаходиться в Храмі з п’ятниці і до початку Всенощного Богослужіння в ніч з суботи на неділю.


До плащаниці підходять, як і до причастя, на пустий шлунок. Перед цілуванням Плащаниці потрібно в п’ятницю до обіду нічого не їсти і не палити. Якщо не можете витримати суровий піст, підходьте до Плащаниці в суботу зранку, перед сніданком.


Після цілування Плащаниці суровий піст закінчується. В суботу останній день Пасхального посту. Вдень проводиться підготовка до святкування Святої Паски. В ніч з суботи на неділю, біля 23 години ночі, починається святкове Всенощне Пасхальне Богослужіння. До 24 години ночі заноситься Плащаниця в вівтар і розміщується на Престолі. Богослужіння до святкування Вознесіння проводиться на Плащаниці.


Збоченці і безбожники проводять освячення Пасок і крашанок в суботу ввечері. Це – не освячення, а збочення, осквернення святині… Субота – день скорботи і очікування Його воскресіння. Промовляти в суботу: «Христос воскрес!» – це брехня і смертний гріх!


Світле Христове Воскресіння
Паска. Великдень


В цьому, 2024 році, Паска дуже пізня – 5 травня. Рік дуже важкий і не тому, що високосний і почався в понеділок. Цей рік вважається переломним в енергетиці, тому буде багато неприємностей. Потрібен сильний захист. Якщо на протязі всієї Пасхалії виконати все правильно, згідно з церковних приписів, то зійде благодать і захист на вас. Якщо зробити все неправильно, буде сильне покарання і великі страждання. Тому, ліпше взагалі нічого не робити і не мати щастя і добра – аби не нагрішити і не накликати на себе кару Божу і покарання за збочення і неправильні діяння.


Паска саме велике свято після Різдва. Пасхальне Богослужіння починається рівно о 12 годині ночі.


Всі виходять з Храму, служба розпочинається перед закритими дверми Храму. Коли всі зайдуть до Храму, розпочинається «Опівнічна» служба. Після «Опівнічної» проводиться Божественна, Святкова Літургія, яка закінчується перед світанком. На Паску «Всенощна» служба коротша ніж на Різдво. Розсвітає раніше.


Перед світанком всі виходять на вулицю і стають колом біля Храму. Як тільки підходить Сонце під обрій, з’являється енергія світанку, яка виходить з-під землі, священик починає обряд освячення води, Пасок і крашанок. Поки сонце сходить, хвилин 40 проводиться освячення. Коли наступить ранок, всі віруючи розходяться по домівках, щоб розговітися і святкувати Паску. Всі вітаються словами: «Христос воскрес!» – «Воістину воскрес!».



А різноманітні збоченці, безбожники, сатаністи і непорядні люди, виспавшись, приходять до Храму, щоб прийняти участь у церковному фарсі з осквернення Пасок і крашанок. Священик проявляючи до цих «істот» неповагу не читає молитов над їхніми дарами, а обляпує їхню їжу водою, заряджаючи негативною енергією. Через свої лінощі люди страждають і не розуміють чому. Все потрібно робити правильно.


Коли всі після «Всенощної» служби і молебна на освячення приходять до свого житла, то потрібно провести обряд оздоровлення.


У велику миску наливають чисту воду, кладуть в воду три освячені крашанки і срібну монету або обручку, перстень, обов’язково щось срібне. По черзі, починаючи з найменшого, вся родина омиває водою обличчя три рази, щоб бути красивим і не мати болячок на шкірі обличчя. Крашанки і срібло дістають з води, а воду виливають під дерево.


Під час Пасхального Богослужіння не ставлять свічки в Храмі за померлих, їх в цю ніч і в день святкування Паски не поминають. Для їх поминання був чистий четвер і страсна п’ятниця, і буде «Радониця» на 9 день після Паски.


Свічки на Паску запалюють на Літургії в належний час і звертаються до Господа за звичайною схемою: подяка, покаяння і потім прохання.


На Паску можна просити щастя, здоров’я для себе і своїх рідних. Можна просити хорошу роботу, хороший розвиток бізнесу, щоб жити у достатку. Обов’язково просити перемоги над ворогом і мирного життя. Можна випросити виконання самих завітних бажань.


Всі знають, що в суботу перед Паскою в Єрусалимі в Храмі воскресіння Господнього після обіду з’являється Божественне світло, яке запалює свічки в Храмі і не обпалює людей. Це світло і вогонь запалюється Богом тільки на нашу Православну Паску, тому що вона святкується за старим юліанським календарем, правильно і вчасно. Господь цим світлом символізує воскресіння Ісуса і правильність святкування. Починайте замислюватись, за яким календарем святкувати інші свята?


Поминання померлих
Радониця, Проводи


На 9 день після святкування Паски проводиться Панахида в Храмі з поминанням померлих. Після панахиди всі ідуть на цвинтар до могил своїх померлих родичів і знайомих. На могилах запалюють свічку і звертаються до Бога з проханням, щоб відпустив гріхи померлих і по можливості надав місце в раю, в Царстві небесному.



Приносять живі квіти на могили, пластмасові квіти, мертві, приносити на цвинтар заборонено.


Забороняється влаштовувати обіди і п’янки на могилах, це великих гріх. Вживати їжу на цвинтарі – це не етично, морально недопустимо і непорядно. А з біологічної точки зору, на цвинтарі завжди присутня трупна отрута. А вживати продукти харчування з трупною отрутою дуже шкідливо для здоров’я.


В дохристиянський період наші пращури святкували Паску, але називали її Гаївкою, пекли солодкі хлібці на це свято, які називали куличами, фарбували крашанки. Виготовляли писанки, які прийшли до нас ще з часів Трипілля. Також поминали померлих після святкування Гаївки. Як завжди пройшло енергетичне поєднання дохристиянських свят з християнськими. Це підкреслює великий розум і освіченість нашого народу. Ми завжди жили за своїми традиціями. Ніколи не слухали порад ні зі сходу, ні з заходу.



Прошу, зверніть увагу, у вересні 2023 року, згідно закону Верховної Ради, Православна Церква України перейшла на масонський календар і Господь відвернувся від нас. Перестав нам допомагати.


Без підтримки Бога контрнаступ зупинився, допомога від союзників припилилась. Воювати нічим, фінансів на виплату пенсій немає.


Перемога буде за нами, але якщо не скасувати закон про перехід на масонський календар, який Верховна Рада немала ні юридичного, ні морального права приймати, то святкувати перемогу буде нікому.


Радує те, що люди почали задумуватись і більше двохсот православних громад України бажають відсвяткувати Різдво 7 січня. Будемо надіятись, що істинно віруючих буде більше і Господь змилостивиться над нами.


Ми повинні випросити в Нього пробачення за це збочення і випросити допомогу, перемогти ворога!


Слава Україні!
Героям Слава!

Отець Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх