Цикл невеликих свят, пам’ятних дат в травні місяці

Травень дуже багатий на свята і дати пам’яті відомих святих. Святкуємо два великих свята: 6 травня – (Георгія) Юрія Побідоносця, 22 травня – Святителя Миколи Чудотворця. 5 днів пам’яті святих апостолів і 2 дні пам’яті святих пророків. На ці дні Богослужіння проводиться тільки в Соборах і великих Храмах, тому знайдіть відкритий Храм, в крайньому випадку, дома, на ранковій молитві зверніться до цих святих.


До всіх цих святих можна звертатися з однаковим проханням, тільки називати ім’я святого до якого звертаєтесь з проханням.


Святий апостол чи пророк, будь милостивий до мене. Прийми моє прохання і допоможи. Надай мені силу в вірі, яка була в тебе, щоб у мене не було сумнівів. Була тверда віра, що Господь обов’язково допоможе, якщо випросити відпущення гріхів. Дай можливість прожити з честю, в достатку та здоров’ї в цьому житті і заслужити щастя у потойбічному житті.


Допоможи моїм рідним і близьким в вирішенні їх проблем (назвати імена й проблеми).


Захисти нас від ворогів, злих людей, наговорів, хвороб.


Допоможи перемогти ворога.


Можна висказувати і свої особисті прохання, але обов’язково проаналізуйте чи потрібно виконання ваших прохань. Можливо ви прохаєте лишнє, те, що вам не потрібно, а тільки із заздрості чи щоб похизуватися перед друзями! Обов’язково пообіцяйте, що будете вдячні за допомогу. І не забудьте бути вдячним.


5 травня

День пам’яті апостола Нафанаїла



Він був із числа 12 апостолів, його ще називали Варфоломеєм (вар означає син) Фоломея, (Синфоломея) – Варфоломей.


Коли апостол Філіпп привів його до Ісуса Христа, то Христос сказав про нього: «Ось воістину ізраїльтянин у якому немає лукавства». Нафанаїл запитав Його: «Звідки Ти знаєш мене?» Ісус відповів: «Перше ніж тебе покликав Філіпп, Я бачив тебе під смоківницею». Що там відбувалося під смоківницею у Нафанаїла невідомо, напевно щось таємне і незвичайне. Нікого поряд не було і ніхто із звичайних людей не міг бачити, що там робив Нафанаїл, тому він увірував і сказав: «Вчителю! Ти Син Божий, Ти – Цар Ізраїлів». (Ін. 1:47-50)


Нафанаїл разом з Філіппом проповідували у східних країнах. Після смерті Філіппа він проповідував в Індії і Вірменії. В Індії він перевів на їхню мову Євангеліє від Матфея. В Вірменії зцілив царську дочку. Цар подарував йому багато дорогих подарунків, але апостол віддав їх царю і сказав: «Я шукаю не дорогі речі, а душі людей!» Після цього цар зі всім сімейством, сановниками і народом похрестилися. В місті Албане, нині Баку, жерці- ідолопоклонники налаштували проти Нафанаїла народ і його розіп’яли. З радістю прийняв муки апостол і з Хреста повчав народ. Тоді збоченці зняли з нього шкіру і відрізали голову. Мощі Нафанаїла знаходяться в Римі.


Його життя являється нам прикладом кріпкої непорушної віри. Як при своєму земному житті, так і в потойбічному, допомагає віруючим людям укріпитися і зцілитися.


8 травня

День пам’яті апостола і євангеліста Марка



Він був апостолом із 70, був родичем апостола Варнави, жив в Єрусалимі. Апостол Петро привів його до віри в Христа. Він подорожував з апостолами Павлом і Варнавою, але більш за все був з апостолом Петром. Коли він був в Римі, з апостолом Петром, то християни попросили його написати все, що він знає про Христа. Він написав Євангеліє і апостол Петро її схвалив. Потім він проповідував в Єгипті, заснував першу Церкву. Єгиптяни-язичники бачачи успіх його проповідей, вирішили вбити його в свято свого бога Сераписа, який співпав в той рік зі святкуванням Паски. Увірвавшись до Храму під час Богослужіння, вони схватили святого, зав’язали йому на шиї канат і два дні з криками і побоями волочили його по вулицям міста. Євангеліст смиренно переносив тортури, з молитвою до Христа. Зі словами: «Господи, в руки Твої передаю дух мій» – він помер. Це відбулося в 63 році по Р.Х. Мощі святого Марка знаходяться в Венеції.


Святий євангеліст Марк зображений з левом тому, що починає своє Євангеліє проповіддю Іоана Предтечі в пустині, подібно голосу лева.


Євангеліст Марк вчить нас бути смиренними і стійко переносити всі випробування, які надає нам Господь, щоб підтвердити свою віру і бути непохитним. Всім проявам сатани до зради твердо протистояти.


13 травня

День пам’яті святого апостола Якова Заведеєва



Він був апостолом з 12. Яков був сином Заведея і Соломії, рідним братом Іоана Богослова. Господь призвав його з братом, коли вони ловили рибу. З цього часу вони всюди йшли за Ісусом, слухали його повчання і були свідками його чудес. Їх двох, разом з апостолом Петром, Господь відзначав особою любов’ю. Апостол Яков проповідував найбільше в Іспанії. Повернувшись додому в Іудею, він врозумляв іудеїв вірити в Христа, як істинного Месію. Переміг своєю мудрістю філософа-волхва Гермогена і його учня Філіпа так, що вони похрестилися. Тоді іудеї налаштували царя Ірода Агрипу проти християн і Якова. За наказом царя Якову відрубали мечем голову. Апостол Яков перший із 12 апостолів помер в муках за Христа в 44 році по Р.Х. Мощі його знаходяться в Іспанії в м. Компостела.


Апостол Яков являється прикладом того, що проста, неосвічена, але розумна людина, слухаючи проповіді і аналізуючи почуте, може добитися стійкої кріпкої віри і перемогти велике зло, збочення, яке постійно відбувається в житті.


Читайте, аналізуйте, запам’ятовуйте важливе і ви зможете проповідувати істину, боріться з сучасними збоченцями, які відвертають людей від істинної віри.


14 травня

День пам’яті святого пророку Ієремії



Старозавітний пророк Ієремія був одним із чотирьох великих пророків, був сином священика Хелкії з міста Анафофа біля Єрусалима. Жив за 600 років до Різдва Христового. До пророчого служіння був призваний в 15 річному віці. Господь сказав ще до його народження, що Він призначив його бути пророком. На відмову Ієремії, що він дуже молодий і не вміє впевнено говорити, Господь пообіцяв йому завжди бути з ним. Він доторкнувся до його губ і сказав: «Ось Я вкладаю слова Мої в губи твої. Дивись, Я поставив тебе в цей день над народами і царствами, щоб погубити і зруйнувати, створювати і насаджувати». (Ієр. 1:10)


З цього часу Ієремія почав звинувачувати іудеїв за відхід від віри і істинного Бога і пригрозив їм бідами від самовинищувальної війни. Двадцять три роки пророчив він, переконував зупинити збочення, безчинства і навернутись до істини. Він ставав і біля воріт міста і біля воріт храму, появлявся там, де було багато людей і переконував з погрозами і нерідко зі сльозами. Але на всі його докази відповідали насмішками, образами і навіть були спроби позбавити його життя. Під час царювання Йоакима, він сказав людям Єрусалима: «Так каже Господь Бог: ось Я візьму Навуходоносора, царя вавилонського, раба Мого, і приведу його на цю землю і на всі тутешні народи, зруйную все, перетворю на пустелю вічну. І будуть ці народи в рабстві у царя вавилонського сімдесят років. Я покараю і царя вавилонського і його народ за їх беззаконня, а землю халдейську перетворю в пустелю вічну». Щоб підтвердити іудеям рабство, Ієремія надів на свою шию дерев’яне, а потім залізне ярмо. За ці проповіді його присудили до смерті і кинули в рів наповнений багнюкою. Один богобоязливий чоловік знайшов можливість дістати пророка зі рву і спас йому життя.


Вавилонський цар Навуходоносор прийшов і зруйнував Єрусалим, забрав багато народу в рабство, а Ієремії дозволив жити там, де він захоче. Пророк залишився жити на руїнах Єрусалима і оплакував біди свого народу. Іудеї, які залишились після страшної війни, вирішили піти до Єгипту і з собою забрали Ієремію. По дорозі його побили камінням і він помер. Він залишив дві книги: «Книгу пророцтв» і «Плач». Він передрікав пришестя Спасителя – Царя із роду Давидова, який принесе новий завіт і спасе Ізраїль. Ім’я йому Господь.


Це важке життя пророка Ієремії мені нагадує наше сучасне життя. Ми істинно віруючі люди, яким залишилось дуже мало часу для спасіння, проповідуємо єресь і збочення нового календаря і горе, яке приведе нашу державу за перехід на масонський календар. Ми приводимо наукові і релігійні докази правильності старого календаря і просимо надати їх докази в правоті нового календаря. Доказів немає, а ось насмішок і образ в нашу сторону багато. Ані влада, ні прості люди, які не вміють аналізувати почуте, не чують нас. Після переходу на новий, масонський календар в вересні 2023 року, західні держави припинили надавати нам активну допомогу, але цього ніхто не хоче визнавати. Люди зневірені, у відчаї, і тільки збоченці радіють, що все гине. Розумні люди вчаться на помилках інших і не повторюють їх. А дурні роблять помилки і колись визнають свої помилки, але буде пізно.


Перемога буде за нами, але її не буде кому святкувати, якщо збочинська влада не відмінить масонський календар.


Щоб Господь допоміг перемогти ворога, потрібно жити за Законом Божим, не впадати в єресь.


21 травня

День пам’яті святого апостола Іоана Богослова



Він був братом Якова Заведеєва, сином рибака Заведея і Соломії, людей благочестивих. Ісус Христос призвав його з учнів Іоана Предтечі. Іоан був особливо любимим учнем Христовим. Йому, з апостолом Петром, Господь відкрив зрадника на Таємній вечері. Він єдиний із апостолів був біля Хреста Господнього. Йому Господь доручив Свою Матір. До Успіння Пресвятої Богородиці він не виїздив з Палестини. А потім жив у Ефесі і проповідував. Імператор Доміціан почав гоніння на християн. Іоана заарештували і привезли до Риму. Хотіли його отруїти, але він випив отруту і залишився живим. Потім кинули його в котел з киплячим маслом, Господь і тут йому зберіг життя. Коли народ побачив такі чудеса, то закричав: «Великий Бог християнський!» Багато народу увірували у Христа. Доміціан відправив його у вигнання на пустинний острів Патмос, туди відправляли самих небезпечних злочинців. На острові своїми чудесами він навернув до Христа майже всіх жителів. Тут він написав книгу «Апокаліпсис», в якій розповідається про майбутнє Церкви Христової і всього світу.


Після смерті Доміціана Іоан повернувся в Ефес. Йому показали три Євангелії, написані Матвеєм, Марком і Лукою. Іоан підтвердив їх істину. Його попрохали самого написати, він проповідував усно. Але після поста і молитви написав своє Євангеліє. У ньому він розповів про вчення про Божество Спасителя, і ті Його бесіди, які не були описані в інших Євангеліях. Він почав своє Євангеліє з розповіді про божественне походження Його як Сина Божого від Бога Отця: «На початку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Бог», тому і назвали його Богословом.


Він написав три послання, головною думкою яких є вчення про християнську любов. В останні роки свого життя він повторював одну фразу: «Діти, любіть один одного!» Коли його запитали, чому він часто повторює одне те саме, він відповів: «Це – сама головна заповідь. Якщо виконаєте її, то виконаєте ввесь Христовий закон».


Святий апостол Іоан Богослов – єдиний із апостолів помер своєю смертю на 105 році життя. Коли відчув, що помре, то попрохав приготувати йому могилу, сам ліг до неї, як на постіль, і мирно помер. Святе тіло його незабаром після погребіння віруючі не знайшли в гробу. Тільки кожен рік 21 травня виходив з гробу його прах, який люди називали манною, який допомагав зцілитися і звільнитися від спокус. В наш час виділень немає.


Життя Іоана Богослова вчить нас бути відданими своїм наставникам і Богові. Оберігатися зради, тоді Господь буде оберігати вас. Він – єдиний в тяжку хвилину не покинув Ісуса, хоча міг і сам постраждати. Завжди виконував всі його вказівки, був посвячений в самі таємні справи Господа. Господь йому повністю довіряв. Легко втратити довіру, але важко її відновити. Господь не карає за зраду, Він відвертається від зрадника і тоді, якщо вчасно не покаятись і не пообіцяти більше не зраджувати, як зробив це апостол Петро, щоб Господь пробачив, буде біда…У випадку, якщо зрада затягується надовго, або повторюється, то людина втрачає все: щастя, здоров’я, достаток і вічне потойбічне життя.


Всі ми помиляємося в своєму житті, проаналізуйте своє життя і вчасно виправте свої помилки. Звертайтесь до апостола Іоана, щоб дав силу переборювати спокуси сатани.


22 травня

День пам’яті святого пророка Ісаї



Він походить з царського роду, був призваний до пророчого служіння незвичайним ведінням. Він бачив Господа, сидячого в небесному Храмі на престолі. Перед Ним були серафими, у яких було по шість крил: двома вони закривали лице своє, двома прикривали ноги і двома літали. Вони промовляли: «Свят, Свят, Свят Господь Саваоф. Вся земля повна слави Його!» Ісая сказав: «Слабка я людина. Бажав би і я славити Бога, але губи мої нечисті». Тоді один із серафимів взяв палаючу вуглину з небесного жертовника і доторкнувся ним до губ Ісаї і сказав: «Ось це доторкнулось до губ твоїх і беззаконня твоє щезло і гріхи твої відпущені!» Після цього він почув голос Божий: «Кого Мені послати? І хто піде для Нас?» Ісая відповів: «Ось я, пошли мене». Господь сказав: «Піди. Попередь людей про загрозу. Наполегливою проповіддю ти тільки озлобиш їх, так що вони будуть закривати вуха та очі. В душі залишаться озлобленими. Вони не звернуться до Мене і Я не зцілю їх!» Ісая запитав: «Господи! Чи довго продовжиться такий біснуватий стан людей?» Господь відповів: «До тих пір, поки не опустіють міста, не щезнуть люди з домів і земля не перетвориться на пустелю. Але май на увазі, що коли зрубають дерево, то від пенька його підуть паростки, так і від винищення народу залишиться святий остаток, від якого виникне новий народ».


При всій трагічності цього питання Господь надіявся, що можливо люди дослухаються до слів пророка. Але тупість їхня не давала осмислити горе, яке насувається. Мені це нагадує сучасне положення в нашій країні. Якщо люди не повернуться до Бога, не відмінять богохульний календар, буде подібне горе!


Ісая пророкував при царях Ахазі, Езекії і Манасії біля 60 років. Він говорив і написав книгу пророкувань, в якій звинувачував іудеїв в невірності, зраді Бога, попереджував про розруху царства, полон, потім відбудову Єрусалима і Храму. Дуже яскраво він пророкував про Месію. В його пророкуваннях Месія з’явиться як Бог і людина, вчителем всіх народів, засновником царства миру і любові. Він передбачив його народження від діви, початок проповідей в Галілеї, його страждання за гріхи світу. Його воскресіння і розповсюдження Церкви по всьому світу. За таке яскраве пророкування про Ісуса Христа Ісаю називають пророком-євангелістом. Він помер в муках, люди його розпиляли дерев’яною пилкою. Жив він 700 років до Різдва Христового.


23 травня

День пам’яті апостола Сімона Зілота



Він був родом із м. Кани, був братом Господа по плоті і апостола Іуди. Він – один з 12 апостолів. Його називали Кананітом, бо родом з м. Кани і Зілотом – ревнителем закону. Передбачають, що Ісус Христос був на весіллі в Канах саме у цього апостола, коли створив своє перше чудо, перетворивши воду на вино. Коли Сімон побачив це чудо, то загорівся бажанням всюди іти за Ним, не звертаючи уваги на те, що тільки щойно одружився. Проповідував Сімон в Іудеї, Єгипті, Британії і інших країнах. В Британії був розіп’ятий на Хресті і похований.


Якщо ви уважно перечитали історії життя апостолів і пророків, які все своє життя посвятили людям, щоб попередити про небезпеку, навчити правильно відноситись до Бога, намагались затвердити істину віру. Але люди відплатили їм невдячністю, стратили їх, знущалися, катували.


В наш час проходить Апокаліпсис – знищення сімей безбожників і збоченців. Як сказав Господь Ісаї, що земля запустіє, залишаться тільки паростки при корінні… Замисліться над цими словами. Люди спасуться не країнами, не містами і, навіть, не сім’ями. Кожен відповідає перед Богом за свої дії і своє відношення до істинної віри.


Живіть за законом Божим і будете щасливі на цьому світі і в потойбічному!


Отець Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх