Різдво Іоана Хрестителя (7 липня)

Ми святкуємо день народження Іоана Хрестителя 7 липня. Він народився за півроку до Різдва Ісуса Христа.


Це свято дуже важливе для віруючих Християн, а особливо для Православних. Іоана Хрестителя називають Предтечею. Це означає – перший, перший завжди.


Господь, через Пророка, завчасно попередив людей і Сина Свого Ісуса Христа, про народження Предтечі. В Євангелії від Марка написано: «Ось я посилаю Ангела Мого перед лицем Твоїм, який приготує путь Твою перед Тобою. Глас вопіющого в пустелі: приготуйте путь Господеві, прямими зробіть стезі Його». (Гл. – 1, Ст. – 2)  


Іоан Хреститель мав в собі Бога – він отримав благодать із материнської утроби, а не після народження. Як сказав Архангел Гавриїл: «Духа Святого сповниться ще від утроби матері своєї. І йтиме перед Ним з духом і силою Іллі». (Євангеліє від Луки. Гл. – 1, Ст. – 16,17)


Як зрозуміло з вище написаного, Іоан був унікальною людиною. Господь називав його Ангелом. Він дав йому благодать у вигляді Духа Святого, ще в утробі матері. Таких святих не було ні до нього, ні після нього. Він народився завчасно, щоб підготувати путь Сину Божому. Він йтиме перед Ним, щоб навернути серця батьків та дітей і непокірних – до мудрості праведників, щоб підготувати Господеві народ звершений.


Предтеча був першим Християнином на Землі. Його охрестив сам Господь Бог і рукоположив його першим священнослужителем.


Іоан перший почав охрещувати людей в річці Йордан. Предтеча говорив, що він охрещує водою, а за ним іде той, що буде охрещувати Духом Святим.


Предтеча, перший і єдиний, хрестив Сина Божого Ісуса Христа. Коли Ісус прийшов до нього на охрещення, то Іоан сказав, що він недостойний це зробити… На що Ісус відповів, що кожен, в цьому житті, повинен робити те, що йому доручено…


Після цього Предтеча підняв свої руки та охрестив Сина Божого.


Пізніше Ісус Христос рукоположив своїх Апостолів в перших Архієреїв, та дав їм право рукополагати Епіскопів та священників по всій землі. Тому все священство в Християнстві і зокрема в Православ’ї походить від Предтечі та Святих Апостолів.


Іоан охрещував всіх бажаючих, хто приходив до нього, не запитуючі про національність та віросповідання до охрещення. Але сектантів, фарисеїв та садукеїв, які прийшли на охрещення, він відмовився охрестити. Сказав, що вони породження Єхидни, збоченці і повинні знаходитись там, де повна темрява та скрегіт зубів (в пеклі). Ви повинні завжди пам’ятати, що всі, хто проповідує сектантство – самі непорядні люди, збоченці. Самий великий злочин і гріх, який зробили сектанти фарисеї – це злочин проти Сина Божого, це вони наполягали на його розп’ятті. Цей гріх буде завжди на всіх сектантах. Вони перекрутили всі закони та догмати церкви і підносять ці збочення як релігійне вчення. Більшість сучасних сект створили масони, щоб відірвати людей від Бога і привести до погибелі. Все це зло, як і гомосексуалізм, педофілія, одностатеві браки, лесбіянство, фемінізм, наркоманія та сектантство йде із заходу. Бо створене масонами за одним принципом – знищення людства.


Я постійно наголошую, що в нас є свої традиції і принципи і ми не повинні приймати за істину ці збочення. Всі знають, що в цей час, на нашій землі йде війна, а сектанти відмовляються захищати Батьківщину від навали московітів. Вони пропонують скласти зброю та здатись на милість завойовників. Але ж святе вчення наголошує, що захист Батьківщини, сім’ї, дітей – священний обов’язок всіх віруючих людей. Виникає питання, якому ж Богу поклоняються сектанти?


Пропозиції сектантів, це злочин проти українського народу, який не можливо залишити без уваги. Я вважаю, що ці збоченці повинні бути заборонені, за допущений злочин, зраду та колаборанство.


Я вже говорив і хочу ще раз наголосити, що практично всі свята Православ’я тісно поєднані з нашими дохристиянськими святами. Наші прадіди в давнину, 7 липня святкували свято Івана Купала. Цей дохристиянський святий освячував наших пращурів водою. Я вважаю, що співпадіння свят святих не випадкове, це закономірність, яка характеризує, що наша древня віра була дуже близько до Бога та Святої Трійці.


В ніч з 6 на 7 липня «темні сили» святкують свято Івана Чародія. Віруючим людям нічого боятися цього. Але тим, що вірять в Бога не по закону Божому, а «по своєму» по збочинські і не мають захисного біополя (захисної аури), потрібно бути дуже обережними. В цю ніч можливо отримати сильний, негативний енергетичний удар, як кажуть прості люди – порчу, у вигляді хвороби, проблем на роботі та в сім’ї, фінансових проблем тощо.


Я вважаю, що адекватним людям зрозуміло, чому Предтеча народився в цей день, для захисту віруючих від зла. Також і в давні часи, на Івана Купала люди обливали один одного водою купальською, для захисту від злих сил благословенням водою. А вночі для очищення і захисту скакали через вогнище.


В цей день в Православних Храмах, обов’язково проходить святкова Літургія. В належний час, на Богослужінні потрібно запалити церковну свічку (жертвенний вогонь). Це потрібно зробити вчасно і правильно. Потрібно правильно звернутися до Іоана Хрестителя: «Привітати його з днем народження. Подякувати за підтримку та допомогу в вирішенні життєвих проблем, за захист від злих сил. Попросити пробачення за скоєні гріхи. А потім просити захисту для себе і своїх близьких від чародійства, відьмовства, порчі. Просити зцілення від хвороб, щастя, благополуччя і таке інше. Потім пообіцяти, що ви будете обов’язково вдячні за допомогу».


Дуже важливо, що святкування дня народження Предтечі завжди в піст, коли проходить очищення душі та тіла, як наголошував Господь, що злі сили та чародійство можливо здолати лише постом та молитвою.


Зверніть увагу, що в православних дуже багато святих, але день народження ми святкуємо тільки Ісусу Христу, Матері Божій та Іоану Хрестителю. У всіх інших святих день пам’яті їх подвигів та заслуг.


Ви повинні запам’ятати, що день народження святкують тільки живим, а у мертвих день пам’яті. Дуже великий гріх святкувати та згадувати своїх мертвих родичів в їх день народження. У мертвих людей немає дня народження, вони перейшли в паралельний світ, у них нове життя після дня смерті (це і є день пам’яті), коли їх необхідно споминати. Зверніть увагу, що священики проводять обряд хрещення і похорони в білих ризах. Душа живе вічно, смерть це перехід в інший вимір в інший світ.


А Син Божий Ісус Христос, Діва Марія та Іоан Хреститель – воскресли, вони живі і в наш час, тому їм необхідно святкувати день народження. Це більше нам потрібно, а не їм.


Живіть з Богом в душі, за Законом Божим і будете щасливі.


Отець Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх