Церковний новий рік. Початок індикту. Церковне новоліття (14 вересня)

Святкування Нового року перейшло до християнської Церкви від старозавітної. Святкування Нового року, разом з іншими святами, було запроваджене Мойсеєм за велінням самого Бога.

В старозавітній Церкві було два святкування Нового року. Цивільний Новий рік святкували в вересні, а церковний – весною в березні.

Наші пращури в дохристиянський період починали літочислення весною в березні, коли обновлявся світ, все в природі зароджувалось весною. Обряд Нового року був пов’язаний з рівностоянням 21 березня.

Існує ще одна версія розрахунку літочислення, від створення світу Господом нашим. Існує три версії розрахунку: по Єврейським текстам, латинським і по текстам Біблії Септуагінти.

Все в світі змінилось після народження Сина Божого Ісуса Христа. Було визнано нове літочислення від Різдва Христового. Це календар, яким ми користуємось і в наш час.

На момент народження Ісуса Христа припадав 5508 рік від створення світу Богом. Значить в 2000 році ми святкували 7508 рік від створення світу. Надалі самі вираховуйте який Новий рік, 14 вересня, ми святкуємо, згідно розрахунків від створення світу. В 2023 році почнеться 7532 рік від створення світу. Це свято не вважається дуже значним. Богослужіння будуть проходити тільки в Соборах. Віруючі відвідають Храм по можливості.

Цивільний Новий рік, який розрахований від Різдва Ісуса Христа святкується в ніч з 13 на 14 січня. Народився Ісус 7 січня, а Новий рік – 14 січня, чому? Тому, що в старозавітній Церкві на 8 день проводили обрізання, посвячення новонародженого Богу. В християнстві обрізання замінили Хрещенням дітей, але проводитись воно повинно на 8 день від народження.

У всіх основних релігіях дітей посвячують Богу на 8 день. Якщо обряд не провели, вона живе не з Богом, а з силою протилежною Богові, з дияволом. Пізніше, можна щось виправити і охрестити, але 100% вирішення проблеми вже не буде. Робить все вчасно, тоді будете під Божим захистом.

В кожної людини існує своє літочислення, свій Новий рік від його дня народження і його потрібно святкувати тільки з відданими вам людьми. Будьте обережні в день народження, щоб від непорядних гостей не отримати негативний енергетичний удар на весь рік.

Почніть святкування з обов’язкового відвідування Храму Божого. Подякуйте за прожитий рік, попросіть пробачення за гріхи і вискажіть своє бажання, щоб ви хотіли в наступаючому році отримати. Обіцяйте бути вдячним за допомогу. Обов’язково прочитайте особливу молитву, яка читається в день народження. Запаліть свічку.


Молитва в день народження


Господи Боже, Владика всього світу видимого і невидимого. Від Твоєї Святої волі залежить все і роки мого життя.

Дякую Тобі, премилосердний Отче, що Ти дозволив мені прожити ще один рік; визнаю, що за гріхи мої я негідний цієї милості, але Ти надаєш мені її з незбагненного чоловіколюбства Твого. Продовжуй і надалі милості Твої до мене, грішного; продовж життя моє в добродіяннях, спокої та здоров’ї в мирі зі всіма рідними і в згоді зі всіма ближніми. Надай мені вдосталь плодів земних, і все, що для задоволення потреб моїх необхідно. Найшвидше очисти совість мою, надай кріпость мені на путі спасіння, щоб я рухаючись по ньому після довголітнього в світі цим життя, переходячи в життя вічне, сподобився бути спадкоємцем Царства Твого Небесного.

Сам Господи благослови починаємий мною рік і всі дні життя мого. Амінь.


Після цього запалити свічки з подякою всім, хто вам допомагав в цьому році і з проханням, щоб всі, хто робить вам зло забули про вас і попрохайте, щоб Господь їм дав розуму і здоров’я.

Приймаючи вітання від рідних та близьких, а особливо підлеглих, будьте обережні, щоб ті привітання не нашкодили вам.

Існує ще один Новий рік, який святкують більшість людей – 1 січня. Це взагалі не свято, це календарний Новий рік, який немає ніякого енергетичного стимулу. В цей день взагалі нічого не вирішується.

На першому місті у віруючих людей є святкування Різдва Ісуса Христа 7 січня, потім Новий рік від Різдва Христового 14 січня. Наступна важлива дата, у кожного різна, у кожного свій день народження і початок Нового року вашого життя. Можна святкувати і Церковний Новий рік, Індикт, Новий рік від створення світу.

Святкуйте, чим більше свят, тим веселіше жити. Святкуйте все за правилами і будете щасливі.


Отець Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх