Різдво Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії. Друга Пречиста (21 вересня)

Це світле свято, день народження Богородиці, ми святкуємо 21 вересня (Друга Пречиста). Завдяки Її народженню в світі все змінилося. З’явилася надія на Спасіння. Вона може вирішити всі проблеми на небі і на землі. Син Владичиці Богородиці і Бог наш Ісус Христос завжди виконує всі її прохання. Це дуже велике свято.


Батьки Пресвятої Богородиці жили в маленькому єврейському містечку Назарет. Вони були людьми благочестивими. Іоаким походив із царського роду Давидового, а Анна – зі священицького Ааронового. Вони дожили до старості і не мали дітей. Не мати дітей вважалось у євреїв немилістю Божою. Іоаким і Анна дуже страждали, але не впадали у відчай. Молились, щоб Господь дарував їм дітей. Обіцяли посвятити своїх дітей Богу, віддати в Храм на служіння до повноліття.

Господь давав випробовування батькам, перевіряв їх стійкість в віру. Коли Іоаким приніс пожертву в Храм, то священик не прийняв її, сказав, що у тебе немає дітей, тому не вартий приносити пожертву, напевне наказаний за тяжкі гріхи. Іоаким сказав, що не піде додому, а піде в пустиню і буде молитись, поки Господь не пообіцяє йому дитину.

Анну дорікнула служанка, сказала, що Бог її не любить, тому і не дає дітей. Плачучи, Анна вийшла в сад і сіла під деревом. На дереві вона побачила гніздо з пташенятами, вона засмучена подумала, що навіть у пташок є діти, а в неї немає.   

Тут явився Ангел і сказав: «Не плач, Бог дасть вам дочку. Іди зустрічай чоловіка». Потім Ангел сказав Іоакиму: «Бог почув вашу молитву. Він дасть вам дочку, з Нею будуть радіти всі люди. Іди додому».

Через рік, 21 вересня, народилась у них дочка, і дали їй ім’я Марія.

В цей день у всіх православних Храмах проводиться Святкова Божественна Літургія. Про те, коли ставити свічки в Храмі і як звертатися, читайте в попередніх статтях.



Це свято особливо важливе для безплідних сімей, є можливість вирішити свою проблему. Потрібно, щоб за дітей молились чоловік і жінка і обоє хотіли дітей.

Прочитайте статтю за 7 серпня, про день пам’яті Матері Діви Марії, Святої Анни. Вона довго не мала дітей. І в 70 років Господь дав їй щастя родити дочку. Сьогодні можна і до неї звертатися з проханням.


Перед тим як прохати, не забудьте привітати Богородицю з днем народження. Привітати Святу Анну з днем народження її дочки. Потім подякувати і попросити пробачення за свої гріхи. І тільки тоді сказати своє прохання.


Безплідні батьки просять:


«Пресвята Богородиця, домовся зі Своїм Сином, Богом нашим, щоб Він допоміг нам народити здорову дитину. Щоб ми змогли продовжити рід свій на землі. Ми будемо виховувати дітей в православній вірі як воїна Христового».

«Мати Божа, дай нам можливість так дбати про своїх дітей, як ти дбаєш».    


Всі люди, в яких є діти, також звертаються до Богородиці з проханням.

Пам’ятайте, що це свято в народі називають Другою Пречистою:


«Пречиста Богородице, домовся зі своїм Сином, Богом Нашим, щоб Він дарував довгі роки щасливого життя нашим дітям. Щоб був продовжений наш рід і були внуки у нас. Щоб ми жили в щасті, достатку, благополуччі.

Мати Божа, дай всім жінкам достойного жіночого щастя. Дай жінкам щасливого материнства». (Перечислити жінок поіменно).


В своїх зверненнях ви можете виражати свої прохання. Головне запам’ятайте, в цей день вирішується жіноче щастя та щасливе материнство.



Пам’ятайте, немає чоловічого щастя, є тільки жіноче щастя. І його чотири рази на рік всі просять для своїх жінок.


Коли жінка буде щаслива?


  • Коли в родині є діти, здорові і щасливі;
  • Коли вона сама здорова і здорові всі члени її родини і близькі;
  • Коли в неї люблячий чоловік, здоровий, і добре заробляє, щоб забезпечити родині життя в достатку;
  • Коли в країні мир та спокій і можна жити з впевненістю в завтрашній день.

Як видно з вище сказаного, в двох словах, жіноче щастя тоді, коли вирішуються всі насущні проблеми. Тому і просіть для всіх жінок – жіночого щастя!


Хочу запевнити вас, що жінка не може бути щасливою, якщо вона хворіє жіночими хворобами, сечостатевої системи і молочних залоз. Всі жінки, які носять штани, хворіють цими хворобами, для них неможливо випрохати жіночого щастя. Господь нічого чути не хоче про чоловікоподібних істот. Жінку в штанях не можна назвати жінкою – це збочення, і у покарання вона закінчить своє життя в онкології.

Для жінки важливо бути завжди молодою і красивою, для цього Богом і природою в сечостатевій системі жінки створені яєчники, які виробляють гормон омолодження і краси. А коли жінка носить штани, то яєчники не дихають, на них з’являються кістозні пухлини і гормони не виробляються. В жінок порушується менструальний цикл, і вона швидко старіє і вмирає.

В нормальних жінок повинен бути чіткий графік місячних. Вони характеризують здоров’я жінки. Місячні повинні проходити рівно через 28 днів від першого дня одних місячних до першого дня наступних і проходити три дні. Всі відхилення свідчать про захворювання сечостатевої системи та молочних залоз.

Якщо місячні проходять частіше, чим через 28 днів, навіть 27 чи 26 днів, це сигнал, що стимулюється ріст кіст, фіброзних спайок, ріст міоми, збільшення ерозії і виділення стафілококового і стрептококового грибка, а вже через декілька років онкологія. Якщо затримка місячних на день, два, то це сигнал, що яєчник старіє і не хоче виробляти гормон молодості та краси. І в найближчі роки із-за старіння організму, і пухлини будуть не тільки в сечостатевій системі, а по всьому організму. Коли місячні проходять більше трьох днів, то проходить втрата крові і наступить малокрів’я і ослабленість організму, старіння передчасне і все… Всі ці проблеми виникають із-за носіння штанів. Думайте, чи є вигода носити, щоб хворіти і скоріше померти.

Адже Богом і природою так створено, що жінки довше живуть, вони довго не старіють, легше переносять крововтрати. А для цього яєчники повинні дихати…

Дуже важливо, щоб ви пам’ятали, що жінки з місячними, жіночими кровями, не можуть заходити до Храму. Вони повинні молитись в притворі Храму, чи біля Храму.

В Євангелії від Марка в главі 5 вірш 25-35 розповідається, що жінка страждала від кровотечі. Витратила всі кошти на лікування у лікарів, не получила зцілення. Коли вона почула про Ісуса, то підійшла до нього ззаду, доторкнулась до його одежі і в той час зцілилася.


«В той час Ісус відчув Сам в Собі, що вийшла з нього енергія, звернувся до народу і спитав: Хто доторкнувся до моєї одежі?» Євангелія від Марка, гл. 5, вірш 30.


Аналізуючи вище сказане, зрозуміло, що жінка з жіночими місячними може забрати енергію від поряд присутніх, доторкнувшись до них. А коли вона буде стояти в Храмі півтори, дві години, то рядом стоячі отримають не благодать, а втратять всю свою енергію. Якщо навіть з Господа зняла енергію, то що буде з простим людом. Тому і заборонено переступати поріг Храму з місячними. В давнину, жінка з кровями навіть не спала поряд з чоловіком, вона відпочивала в іншій кімнаті.

В правилах Святих Отців, я надаю скорочено, хто хоче прочитає дослівно, друге правило, написано, що жінка, яка знаходиться в очищенні з кровями, має право молитися, просити допомоги. Але приступати до того, що є Святе Святих, нехай буде заборонено не цілком чистому душею і тілом.


Повторюю!!! Ви подумайте, якщо з Сина Божого, при доторканні, жінка з кровями забрала енергію, то що буде з простим людом рядом стоячим.


Біологічно і науково зрозуміло, що йде очищення жіночого організму, омолодження. Це добре, але потрібно подумати про ближнього, не робити зла. Тоді цей процес буде проходити правильно і нікому не нашкодить.

Процес очищення, омолодження жіночого організму, повинен проходити вчасно, через кожні 28 днів, не причиняючи страждань.

Завжди пам’ятайте вимоги Закону Божого, не принеси страждання ближньому своєму. Не носіть штанів і ви будете здорові, молоді і гарні до самої старості.


Робіть добро і добро до вас повернеться.


Жінкам не можна заходити до Храму Божого 40 днів після народження дитини, 7 днів після вінчання і під час місячних, або хворобливих кровотеч. Але молитись можна в притворі Храму, або на вулиці біля Храму Божого.


В чоловіків немає цих проблем, тому чоловіки завжди повинні правильно відвідувати Храм Божий. Як видно з вище сказаного, жіночий організм очищається і омолоджується кожні 28 днів. Тому жінки довше живуть, вони легко переносять втрату крові, вони завжди молоді і красиві. Яєчники виробляють гормон молодості та краси. У чоловіків всього цього немає, вони швидко старіють і менше живуть, але тільки чоловіки можуть випросити для своїх жінок «Жіноче щастя». В цих двох словах вирішення багатьох проблем. Коли жінка щаслива? Тоді, коли вона здорова і красива. Коли чоловік у неї сильний, здоровий і добре заробляє. Коли діти здорові, добре вчаться, розумні і забезпеченні. Коли є достаток в родині, тихе життя в добробуті. Коли мир і спокій в державі.


Якщо ми будемо намагатись вирішити свої проблеми, то Господь допоможе нам і все буде добре. Творіть добро один одному і добро повернеться до вас.


Отець Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх