Собор Архистратига Михаїла та інших небесних сил безплотних (21 листопада)

Цей день – велике свято святих ангелів – Собор Архистратига Михаїла. На церковні збори, 21 листопада, в Храмах збираються всі сили невидимого світу.

Крім, нашого видимого світу, в якому ми живемо, існує невидимий світ, який Господь створив першим. Невидимий світ – це ангели, істоти духовні, безтілесні, які не мають статевих ознак, безстатеві. Вони подібні Самому Богу, наділені великим розумом, волею та могутністю.


Всі ангели діляться на дев’ять чинів, а чини діляться на три ліки або ієрарха. До першого ліку належать Серафими, Херувими та Престоли; до другого – Господства, Сили та Влади; до третього – Начала, Ангели та Архангели.


Ім’я Серафим означає палкий, вогняний. Вони найближчі до Бога, відрізняються палкою любов’ю до нього і проявляють в інших таку любов. Херувим означає розумний. Їх називають далекозорими. Вони володіють великим розумом і надають іншим такий розум. Престоли – на них існує Бог безпечно і недосяжно. Господства – панують над іншими ангелами. Сили – через них Господь творить чудеса. Влади – мають велику владу над дияволом і охороняють людей від його діянь. Начала – керують ангелами та царствами. Архангели – благовісники найвищих таємниць Божих, вони затверджують віру поміж людьми. Ангели – вісники різних таємниць Божих, вони найближчі до людей, їх охоронці. Ангели – найближчі помічники Божі, вони проповідують велич Божу та доводять волю Божу людям. Всі ці Сили Небесні являються Ангелами, вони охоронці людей, цілих держав та поселень і кожної людини зокрема. Вони захищають нас від злого і укріплюють нас в добродіяннях, допомагають нам боротися зі злими духами. Вони радіють, коли ми виконуємо волю Божу, і гірко засмучуються, коли ми ображаємо Бога своїми гріхами.


Святий Архистратиг Михаїл вважається головнокомандуючим небесних сил. Коли сатана підняв повстання проти Господа, його підтримали темні духи, тоді Михаїл став захисником слави Божої. Він об’єднав все небесне воїнство і переміг сатану, скинув його з небес під землю. Чисельність ангелів дуже велика, нам відомі тільки імена Архангелів: Гавриїл, Рафаїл, Уріїл, Селафіїл, Іегудиіл, Варахиїл та Ієремиїл. А також Архистратиг Михаїл.



В наших пращурів, в ці дні, закінчувались всі господарські справи. Осінь – це початок організації нових родин, весіль, вінчань. А коли більшість людей веселяться, то з’являються заздрощі, злоба у непорядних людей. Вони займаються чародійствами, прокльонами. Тому в цей день наші люди, в давнину, звертались до Бога з проханням про захист родини і житла. Якщо була війна – про перемогу над ворогом. Всі розуміли, що як буде захист від злих сил, порчі, енергетичного удару, то буде щасливе життя в добробуті.


В цей день в Храмі на Літургії, в належний час, запалюють свічки, жертовний вогонь, дякують за захист та допомогу всім силам небесним. Каються в своїх гріхах та прохають всі сили небесні, Архангелів і Ангелів.


Прошу захисту мені, моїй родині, рідним і близьким, дому моєму, господарству, місту, селищу, державі від злих сил, чар та заздрощів. Всім, хто робить нам зло, дай розуму та здоров’я, щоб вони забули про нас.

Прошу, Господи, надай мені ангела охоронця, щоб була можливість жити в своїй оселі в добробуті та захисті.


Під час війни прохають:


Архангеле Михаїле, візьми керівництво над нашими воїнами і приведи їх до перемоги над ворогом, так як ти переміг сатану. Дай можливість жити в щасті і добробуті.


Я хотів би попередити, що звертатись до Господа з проханням можуть не всі. Бог любить всіх, але допомагає тільки істинно віруючим людям і по вірі їхній. Людям, які усвідомили свої гріхи та щиро визнали свою провину. Людиноподібним істотам, які ведуть тваринний спосіб життя, Господь не допомагає, він їх не визнає, відвертає свій зір від того місця, де вони знаходяться і не вислуховує їх молитви. З ними розбираються темні сили.


Люди і тварини мало в чому відрізняються між собою в повсякденному житті. Люди і тварини кожний день харчуються, ходять до туалету, відпочивають, лягають спати та займаються продовженням роду – займаються коханням. То в чому різниця? Різниця дуже важлива. Людина – розумне творіння Господа і вона постійно спілкується зі своїм Творцем. Він створив людей, як своїх дітей за Своєю подобою, тому вони вирішують свої проблеми з Богом, постійно відчувають Його допомогу.


Людиноподібні істоти не вірять в Бога, а вірять, що природа в процесі мутації створила їх від мавп. Зовнішність змінила, але розум залишився на рівні нижчих істот. Тому їм не потрібне щастя, сімейне щастя, жіноче щастя, їм не потрібні кошти, хороша робота, достойне життя. Їм потрібно: поїсти, поспати, сходити в туалет.


Господь навіть покараннями їх не обтяжує. Бог займається своїми дітьми, за провини журить їх, а коли вони покаються – нагороджує. А з тупими істотами розбираються темні сили, вони знущаються з них… Господь може покарати кожного, хто образить істинно віруючу людину, і покарання буде дуже суворе. Але за образу посередніх істот, які нікому не потрібні, ніхто не карає.


В світі тільки 10% віруючих людей, а 50% людиноподібних істот, і їх кількість постійно збільшується, суспільство деградує. Існують, ще 40% населення, це істоти, які живуть і вірять в Бога «по-своєму». Для них не існує Закону Божого. Вони в постійному пошуку, до кого примкнути – до людей чи до тварин.


Виходячи з вище сказаного, зрозуміло, що іде Апокаліпсис, знищення сімей безбожників. Років через сто на Землі залишиться менше мільярду людей!


Отець Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх