Святе Богоявлення. Хрещення Ісуса Христа. Велике освячення води. Святкування Водохреща (19 січня)

Святкування «Голодної куті» та «Водохреща» прийшло до нас з прадавніх часів. До приходу християнства ніхто на Землі не освячував воду. А наші пращури знали, що в цей день вода має велику силу. Її набирали вночі і зберігали для промивання ран. А на світанку освячували, читали молитви до Бога Сонця, щоб він надав воді лікувальну силу. Наші діди не знали фізики, не знали чому, але відчували силу в цій воді і окропляли нею своє господарство, щоб вигнати лихого, вмивались, пили для зцілення хвороб. В цей день проводили обряди «Проганяння куті» і «Розстрілу коляди», це рештки дуже стародавніх, з раннього часу родового побуту, обрядів. З приходом християнства все поєдналося і стало більш зрозумілим. А в наш час ми знаємо закони фізики. Знаємо про магнітні поля, магнетизацію Землі. Знаємо, що існує позитивна енергія і негативна. В цей день, 19 січня, на світанку, дуже сильно намагнічується все, що лежить на поверхні землі. Це відбувається в цей день, а коли безбожники перенесуть, як і масони, освячення води на 6 січня, то позитивного намагнічування в воді не буде. Тоді навіщо цей цирк, який вони будуть проводити як освячення.


Раніше люди були неосвічені, але розумні, а тепер освічені, але тупі ідіоти. Всі упадають від порад безтолкових сусідів, а своїх традицій не знають. Я постійно кажу, що нам не потрібні поради ні зі сходу, ні з заходу. Якщо будемо дотримуватись своїх звичаїв, будемо добре жити!



18 січня

Голодна кутя,

Надвечір’я Богоявлення, Хрещенський Святвечір, Йордан

В цей день підготовка до Водохреща. Третя кутя, голодна кутя, чому? Це пов’язано з освяченням води. Цілющі властивості води краще діють на організм з порожнім шлунком. Вода розходиться по всьому організму і це наші прадавні слов’яни знали. В цей день люди не роблять і не їдять аж до вечора.


Перші християни освячували воду на Різдво. Потім зрозуміли чи навчилися у нас і перенесли освячення на Хрещення Ісуса Христа. Тому схема Богослужінь дуже схожа на різдвяну, а молитви відрізняються.


Десь біля десятої години читаються «Царські часи». Потім, не пізніше дванадцятої години, проводиться служба Надвечір’я Богоявлення, Літургія і Йорданське освячення води на Святвечір. Якщо Царські часи читаються у всіх храмах, то інші служби тільки в великих Храмах і Соборах. У більшості людей освячена вода в домах закінчилась, а на Святвечір вона потрібна, щоб окропити стіл, прогнати лихого, попрощатися з келею. Освячена в цей день вода називалась Йорданська, а в народі казали свято «Йордан». Вона освячена тільки на цей вечір для очищення господарства і житла, для зачаклування його.



Вечеря була дуже скромна. Кутя, узвар, вареники з капустою, млинці на олії, овочі, фрукти. Пили освячену воду і потім їли. Сильно ослабленим людям, хворим, вагітним, дітям давали смажену рибу. Спиртне не вживали. Хто міг витримати, взагалі не їв їжу, а пив воду. Вночі, після 23 години, починалось Всенічне Богослужіння: Велике повечір’я, Ранкова та Літургія. Перед світанком, біля шостої години ранку, Богослужіння закінчувалось.



19 січня

Святе Богоявлення,

Хрещення Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа.

Велике освячення води, Водохреща.

Святкове Богослужіння починалось ще до 24 години ночі і закінчувалось перед світанком. В цю ніч вода намагнічена, але перед світанком саме сильне намагнічування і якщо в цей час начитувати всю рідину молитвами, вона як магнітна плівка все запам’ятовує. Потрібно провести повний ритуал великого освячування води і вона буде мати силу на роки.


Освячувати потрібно тільки чисту, живу природну воду: не очищену, не фільтровану, не з крана брудну і хлоровану, не з брудних річок і водойм. Якщо існують недалеко від Храму чисті водойми, то можна піти до світанку туди і провести обряд освячення. Якщо чистої води немає, потрібно добути її з глибини землі, свердловина повинна бути біля двохсот метрів. Таку воду наливають у великій резервуар і в цю воду священик занурює водосвятний хрест, вдихає в неї святий дух, гасить три стрітенські свічки, благословляє її своєю правицею і все це з читкою молитов на протязі 40-50 хвилин. Потім, люди, які були при цьому освяченні, набирають собі воду в свої ємності і несуть до дому, лікуються нею, п’ють для оздоровлення, окропляють все: дім, господарство, бізнес, використовують за потребами. Після великого освячення вода зберігається і не псується, а головне має позитивну енергію роками. Цей обряд єдиний правильний, затверджений Святими Отцями Церкви, а всі інші обряди, які проводять «бариги в рясах» від нечистого. Вода не буде псуватись, але буде негативна. Відьми взагалі проводять освячення по-своєму. Вони вночі набирають воду в скляні банки і виставляють її на підвіконні, щоб вона отримала негативну чорну енергію від місяця, а потім на цій воді роблять зло…


Більшість «священників» не проводять Всенощних Богослужінь, відпочивають всю ніч, а в день богохульствують на брудних водоймах, дурять людей. Не вміють, не знають як і не хочуть проводити освячення правильно, головне зібрати кошти з людей. Не дозволяйте себе дурити, думайте і виконуйте все правильно.


Висновок такий, Водохреща – це свято, присвячене чистителю і святителю давнини – воді. Господь вносить в цей день в нею силу для вигнання зими та вшануванню приходу весни. Те випускання голубів в це свято в давнину, нині окутане Християнським духом. Стародавні ритуали переплелись з сучасними і ми отримали віковічну силу і захист для віруючих. Головне – все правильно виконати.


В цей день християни святкують Богоявлення, Хрещення Господнє. Як ви знаєте, Ісус прожив тридцять років і не мав можливості охреститися. Коли Св. Іоанн Предтеча з’явився на берегах Йордану, хрестив всіх приходящих до нього і сповідував гріхи, прийшов до нього і Син Божий Ісус Христос і прийняв від нього хрещення в водах Йордану. Спочатку Іоанн не наважувався хрестити Ісуса, казав Йому: «Це мені потрібно хреститися від Тебе, а Ти прийшов до мене?» Але Господь відповів йому, що кожен повинен виконувати правду і виконувати те, що йому доручено!



Іоанн охрестив Сина Божого, як перший священик і коли Ісус вийшов з води, то відкрились небеса, Дух Святий зійшов на Нього у вигляді голуба і всі почули голос з неба: «Це є Син Мій возлюблений, якому Моє благовоління». (Мф. 3: 14-17).


Хрещення Господнє називають Богоявленням, тому що в цей день з’явився Бог, в Святій Трійці поклоняємий. Бог Отець – було чути голос Його, Син Божий – в плоті Своїй і Дух Святий – в вигляді голуба.


В цей день течія в річці Йордан, на деякий час, повертається в другий бік текти, як і в день Хрещення Господнього. Більше двох тисяч років це явище, чудо, відбувається. Тому я не розумію, як можна святкувати Богоявлення в інший день, за новим календарем, це віровідступництво.


Київський інститут екології людини науково підтвердив, що 19 січня, на світанку, вода найбільше намагнічена і має пам’ять, запам’ятовує, як магнітофон, все сказане над нею. Так науково підтверджено, що вода над якою читали молитви змінює в цей день не тільки смакові якості, а навіть формула її змінюється. Як же можна її освячувати в інший день? В тих, хто запроваджує ці зміни немає ні розуму, ні совісті, ні віри!



Жива і мертва вода

Для повноцінного, плодотворного життя та оздоровлення організму потрібна природна, жива, чиста вода. Перші відомості про цілющі дії води знайшли в індійській книзі «Рігведа», яка була написана за 1700 років до Різдва Христового. Наші прадавні слов’яни, цілителі, не знали про цілителів сходу, але добре знали, вивчали і ефективно використовували воду в зціленні від хвороб і захисті організму.



Науково підтверджено, що недостача 1% води в організмі людини приведе до відмирання клітин мозку, які нездатні відновитись. Організм буде намагатись надати мозку більше води, забираючи її в других органів. Недостача води приводить до важких захворювань: аутизм, хвороба Альцгеймера, розсіяний склероз і таке інше. Нестача 10% води робить людину фізично недієздатною з психічним розладом. А втрата 20% рідини загрожує смертю.


Більша частина енергії, необхідної для повноцінного життя, виробляється на клітинному рівні завдяки руху води в організмі.


Освіченим людям відомо, що все живе: фауна і флора складаються на 70-80% з води. Не простої води, а живої води. Наші люди в прадавні часи знали про живу і мертву воду, існує багато притч про їх дію. Мертву воду використовували для промивання ран, щоб швидше зажили, для обеззаражування, дезінфекції, очищення. А живу воду вживали в їжу, для приготування їжі, для оздоровлення, лікування і освячення. В наш час існує наукове визначення води:


Жива вода – це вода, молекули якої знаходяться в вільному міжмолекулярному просторі. Чим менше розчиненого пару в воді, тим вона більш жива. В ній знаходяться в необхідній кількості корисні речовини у вигляді мінералів, солей і корисних бактерій для плодотворного життя та зцілення організму.


Мертва вода – це вода, молекули якої знаходяться всередині молекул пара, створюють внутрішньо-молекулярний розчин води і пара. Це вода дуже добре очищена, в якій не існує нічого корисного, яка знищує все живе, дезінфікує, сама смертельна, це дистильована вода.


В домашніх умовах дуже легко перевірити яка вода корисна для життєдіяльності. На трьох тарілках постеліть чисті салфетки з натуральної тканини. На них насипте зерна пшениці. В першій тарілці змочить салфетку і поливайте пшеницю живою водою. В другій – мертвою водою і в третій – хлорованою, брудною водопровідною з крана. Через тиждень буде видно результат експерименту. Там, де була жива вода, ростки пшениці виросли до 5-6 сантиметрів. В тарілці з мертвою водою ростки тільки проклюнулись, зерна розбухлі від смертельної сирості і плісняви, коренева система росте активно, шукаючи живучу вологу. Рослини живі, мають інтелект, енергію, у вигляді кореневої системи, шукають життєво необхідні інгредієнти і живу воду. Якщо ці ростки полити живою водою, то вони дуже швидко підуть в ріст. В третій тарілці, де все поливалось водою з під крана, водопровідною, ростки трішки кращі, ніж у другій тарілці, але кволі і велика коренева система. Якщо не поливати їх живою водою, рослини загинуть. Робіть висновок, яку воду пити і постійно вживати.


В наш час ми не можемо набрати хорошої, чистої, природної води з крана, криниці, рік і озер. Навкруги вона отруєна. Ми змушені купувати питну, столову воду з необхідними мінералами, яку добувають з глибоких природних свердловин, глибше 200 метрів. Але перевіряйте, тому що в наш час дуже багато шарлатанів, які фільтрують, очищують фільтрами воду з водопроводу, роблять її мертвою і продають як природну, столову зі свердловин.


Запам’ятайте, дуже шкідливо використовувати фільтри для води. Фільтри знищують у воді все корисне: мікроелементи, солі, корисні бактерії і тільки на 60% очищують від бруду і шкідливих бактерій.


Злочинці дають поради відстоювати воду декілька днів, а тоді вживати її. Якщо взяти водопровідну хлоровану, брудну воду, то при відстоюванні, вона не очиститься, а буде в ній проходити мутація, хлор як страшна хімічна зброя буде, під дією повітря, знищувати в воді все корисне. Через добу відстоювання в цій воді виникне життя брудної плісняви і одноклітинних… Вживаючи таку воду ви будете шкодити мікрофлорі кишечнику та шлунку.


Була прийнята теорія, що якщо мертву воду заморозити, а потім відтаяти, то вона стане живою. Згідно закону фізики, після відтаювання кількість молекул пари зменшується. Але біологічно, в ній не з’явиться корисна речовина у вигляді мікроелементів та солей для повноцінного життя.


Всі, хто був на Святих природних джерелах, а в нас їх два, справжніх: в Тернопільській області – «Джерело Святої Анни» і в Харківській області – в місті Ізюм. Вода в цих джерелах завжди 3-5ºС, і має сильну оздоровчу і зцілюючу силу. В ній практично немає мертвої води і шкідливих бактерій. Як висновок, в повсякденному житті краще вживати охолоджену воду, в ній менше молекул пара.



В наш час природна вода – це суміш живої і мертвої води. В ній 80-90% живої і 10-20% мертвої води, яка при охолодженні ще більш оздоровлюється і не нашкодить організму. А в ті часи, коли Господь створював світ, життя на Землі тільки почало з’являтися. В той час Земля була покрита паром води, води було дуже мало і та мертва, тому в ній зародились перші живі істоти: одноклітинні бактерії, грибки та віруси, для них та вода була життєдайна. В той час виникла і пліснява, як головна вбивця всього живого. Пізніше на її основі створили смертоносні ліки – антибіотики, що в переводі з англійського звучить, як «ліки для вбивства життя». Тим більше, що антибіотики, пліснява не виводиться з організму. Її можна знищити, але тільки природними інгредієнтами і за дуже довгий період.


В природі Господь все так створив, що там гармонічно все існувало. Були і шкідливі бактерії і оздоровчі, були хвороби, але існувало багато трав і речовин для зцілення, було добре і погане, світле і темне. Господь допомагав зцілюватись і красиво жити віруючим, які молились і творили позитивну енергію. А лихий наказував грішників, безбожників, які не хотіли творити добро. Але в наш час все змінилось. Злочинці забороняють цілительство, а створили смертоносну медицину з її вбивчими хімічними ліками, які отруюють життя. В наш час дуже важко швидко вилікувати дорослу людину, яка все своє безтолкове життя вживала в їжу хімічні, генетичні, штучно створенні продукти харчування, та ще і неправильно приготовлені. Не додержувались правильно постів. Постійно вживала очищену, мертву, шкідливу воду. Лікувалась смертоносними ліками запоєм, які зашлаковували організм. Щоб все це зло знищити в організмі потрібні роки. Травами можливо вичистити організм і примусити всі органи працювати, але потрібен час. А більшість людей мріють про швидкий ефект. Прийняли знеболювальні ліки, не болить, значить вилікувались. Збили температуру – значіть здорові, а це самообман, хвороба розвивається і буде тільки гірше. Але ніхто не хоче розуміти, що причина всіх проблем – це спосіб життя. Кожна людина сама творить свою долю, своє майбутнє. Живіть за Законом Божим і вам сподобається ваше життя.


Отець Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх