Стрітення Господа нашого Ісуса Христа (15 лютого)

Це дуже велике свято. Стрітення Господнє названо так тому, що в цей день Немовля Ісус Христос зустрівся в Храмі зі Святим Семіоном та Анною-пророчицею. Згідно закону, єврейська сім’я першого сина приносила в Храм на 40 день для посвячення Богові. Мати принесла немовля і дала викуп – двох горлиць, за своє очищення і воцерковлення матері і дитини в Храмі.


Згідно законів біології, жінка, яка народила дитину, сорок днів очищується і відлучена від церкви. Їй не дозволяється заходити до храму 40 днів, поки проходять брудні виділення. Якщо жінка здорова, то до 40 дня виділення закінчуються і її воцерковляють разом з дитиною, дають дозвіл на відвідування Богослужінь. У хворих жінок, які ведуть гріховний спосіб життя, ходять в штанах, шортах, в спортивному взутті постійно, цей процес очищення затягується, а буває, що виділення так і залишаються до кінця життя. Згідно всіх цих вимог, Діва Марія прийшла до храму і принесла немовля.


В цей час в Єрусалимі жив Семіон, чоловік освічений і благочестивий. Він перекладав древні книги пророків з єврейської на грецьку мову. Коли він перекладав пророцтва Ісаї, то у написі діва народить Спасителя, слово «діва» замінив словом «замужня жінка». Розуміючи, що діва не може народити, хотів виправити помилку. З’явився йому ангел і заборонив змінювати слова, а за таке порушення обіцяв, що він не помре, поки не побачить Спасителя народженого Дівою.


По повелінню Духа Божого, старець Семіон прийшов в цей день до Храму. Побачив Пресвяту Богородицю з Ісусом і впізнав в ньому Спасителя. Він взяв Його на руки і сказав: «Нині відпускаєш раба Твого, Владико, за словом Твоїм, з миром, бо бачили очі мої спасіння Твоє» (ЛК 2: 20-30). Разом з Семіоном у Храмі була Анна-пророчиця, вона принесла хвалу Богові і сповістила всіх про прихід Спасителя, всім, хто з вірою очікував Його.



Це свято очищення і воцерковлення повинні проходити всі істинно віруючі люди. Якщо дитину похрестили на восьмий день від народження, то її можна і воцерковити на 40 день. А якщо батьки не живуть за Законом Божим, а вірять «по своєму в Бога», то вони хрестять дітей пізніше, буває навіть і в рік від народження. Тоді на 40 день неможливо воцерковити ні дитину, ні матір, і згідно закону вони не мають права відвідувати Храм Божий і отримувати допомогу і благодать Божу. Якщо люди називають «Закони Божі» забобонами і не виконують їх, не відвідують регулярно Храм Божий, вони називаються «Безбожниками»! А якщо вони називають виконання правил Закону Божого – фанатизмом, то ці люди називаються «Сатанистами»! Це ви повинні добре знати і запам’ятати, щоб знали з ким ви спілкуєтесь і що очікувати від таких людей. Оці люди і проголосували за перехід на новий календар.


Це свято тісно пов’язано з дохристиянським святом нашого народу «Стрічання». В цей день зима, казали наші пращури, зустрічається з літом. За звичаями нашого народу, зима з літом зустрічається два рази на рік – 15 лютого і 3 грудня, перед введенням Богородиці до Храму Божого. У зв’язку з цими великими подіями, в ніч з 3 на 4 грудня, після 23 години ночі, розпускається на невеликий час верба на Україні.


В лютому зима з літом зустрічаються і сперечаються ввесь день, кому йти, а кому залишатися. Якщо до вечора стане тепліше – літо перемогло, а якщо холодніше – зима продовжиться.


Ясна і тиха погода в цей день віщує добрий врожай і роїння бджіл. Вітер – погана ознака. Відлига – жди пізньої весни.


В цей день і в дохристиянський період і після прийняття християнства в Храмах України святили воду (мале освячення води) і святили свічки. Їх називають стрітенськими свічками, або більш правильно «громовичними», захист від громовиці, бурі, зла, чаклунства, відьмовства. Під час грому, бурану, віруючі люди запалювали «громовичну» свічку в своїх будинках, для захисту. Цю свічку давали в руки вмираючому, при читанні одхідних молитов.


На Стрітення, коли приходили з Храму додому, запалювали свічку, щоб весняна повінь не пошкодила посівів, щоб мороз дерева не побив. Цю свічку можна завжди запалювати при великій повені на річках, щоб захистити будинок свій.


Стрітенська вода, освячена справжнім священиком біля Храму, має велику лікувальну силу. Вона допомагає при лікуванні епілепсії, болячок голови. Нею окропляли домашню худобу, щоб не хворіла.


Саме головне, щоб свічки і воду правильно освятили, після літургії, на вулиці біля Храму. Воду – чисту, живу – набирають в велику бочку і на столі розкладають свічки. Священик стоїть біля столу, читаються молитви приблизно годину на освячення води і свічок. Всі, хто був присутній при освяченні, можуть взяти собі воду і свічки. Вода, вся рідина і свічки освячуються тільки для присутніх на освяченні, хто не був присутній – захисту і допомоги від стрітенських води і свічок не отримає.



Коли приходять додому, закривають все: вікна, двері, вимикають всі прилади. Запалюють свічку, і починаючи від вхідних дверей, по колу, вздовж стіни, обходять всі кімнати, весь дім, квартиру і повертаються до вхідних дверей. Коли обходите будинок з запаленою свічкою, читайте молитви: «Отче наш», «Богородиця», «Символ віри», «Чесному Христу». Коли ви будете обходити, то потрібно іти рівномірно, не спотикатись і читати молитви, тому за полум’ям свічки буде важко спостерігати. Поставити когось посередині кімнати, щоб він спостерігав, як горить вогонь, і запам’ятав, де свічка сильно диміла, чи було коливання вогню, чи було чути потріскування при горінні, а можливо потухне свічка. В цих місцях і буде негативна енергія в вашому будинку. Ці місця необхідно окропити освяченою водою і пошукати негативно наговорений підклад. Це може бути все, що завгодно: земля, зерно, пір’я, голки, скріпки, волосся, мілкі гроші, кістки, записки, навіть хрестики сектантські. Ці речі завжди там, де вони не повинні бути і недоречні. Все знайдене замотайте в папір, вийдіть на вулицю і десь на пустирі, де не ходять люди, спаліть. Недопалки закопайте під деревом. Огарок свічки, якою ви очищували приміщення, теж закопайте. Все, що освячувалось в Храмі і біля Храму ніколи не викидайте на смітник – це гріх!


Також, після дня народження, розкладіть подарунки на відстані 50-70 сантиметрів один від одного і обійдіть їх з запаленою стрітенською свічкою і читанням молитов за часовою стрілкою. Якщо хтось подарував подарунок з порчею, прокляттям, наговором, свічка покаже. Вона завжди реагує на негативну енергію. Вона дієва на протязі року. Кожен рік потрібно освячувати нові свічки. Головне, щоб був священик, який вміє і хоче це робити і щоб ви були присутні при освяченні свічок. Купити стрітенську свічку не можливо.


Особливо уважно оглядайте свою постіль, під ліжком, диваном, під матрацом, в подушках. Свічка завжди покаже негативну енергію. Вчиться захищатися від зла відьмовства. Пам’ятайте, 60% населення Землі займаються відьмовством і чаклунством, на лобі в них не написано, вони можуть бути дуже люб’язні до вас, але тишком робити зло, вони від цього отримують задоволення. В Бога ці люди не вірять, до храмів не ходять, ходять у непристойному одязі і завжди розповідають дурниці про віруючих людей, священиків і церкву, намагаються безчестити все святе.



В святому писанні написано, що священний обов’язок кожного віруючого захищатися від зла і нападу, не піддаватись на наругу ворогу. Але смертний гріх нападати і погрожувати іншим. Господь забороняє приносити зло і страждання іншим. За образу віруючих людей Господь обов’язково покарає злочинця і саме маленьке покарання – це смерть. Скоріш за все, в покарання будуть тяжкі страждання, хвороби, паралізація, втрата близьких родичів, дітей… Не потрібно мріяти про покарання ваших образників. Господь покарав наших образників. Будьте істинно віруючою людиною і Господь захистить вас, покарає тих, хто вас ображає. А ви поставте в Храмі свічку своїм ворогам, щоб Господь їм дав розуму і здоров’я і щоб вони про вас забули.


Три великих свята: Різдво, Хрещення і Стрітення називаються циклом різдвяних свят. Вони закінчуються, закінчується зима. Приходить весна і новий цикл Пасхальних свят «Пасхалія». Це дуже важливі свята, які потрібно правильно відсвяткувати.


Вчиться красиво, достойно жити, боріться за чистоту віри з єретиками. Любіть Бога і ближнього і будете щасливі.


Отець Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх