День пам’яті Святого Іллі пророка Старозавітної церкви (2 серпня)

2 серпня віруючі згадують одного із великих пророків – Святого Іллю. Він був людиною з гарячим серцем, твердою волею і кріпкою істинною вірою в Бога.


На початку серпня православні християни святкують три свята – 2 серпня (ця стаття), 7 серпня, 9 серпня, які церква не вважає великими і тому вони не відзначені в церковному календарі червоним кольором. Тому Богослужіння на ці свята проводяться тільки в Соборах і Великих Храмах.

Я вважаю, що ці свята мають велике значення для віруючих людей. Коротко розповім вам про них і ви зрозумієте їх значення. На ці свята є можливість вирішити дуже важливі питання і позбутися проблем свого життя.

Отець Юрій

Ілля родився в місті Фесві. Під час народження, його батько бачив величних чоловіків, які розмовляли з немовлям, заповивали його вогнем і давали йому їсти вогонь.


Ілля з ранніх літ посвятив себе Богу, поселився в пустелі і проживав у строгому пості, молитвах з роздумами про Господа. Біля нього зібралися учні, яких він навчав Закону Божому і достойного життя в вірі.


Хоча Ілля жив в пустелі, він постійно слідкував за життям співвітчизників, молився за царя і його рід. До нього приходили люди, як до пророка за порадами, а він розпитував їх про те, що відбувається в державі.


Коли царем став Ахава, віра в Єдиного Бога в Ізраїлі стала слабшати, нечисть, сектантські збочення почали збільшуватись в царстві і істино віруючих не стало.


Ілля вийшов із свого пророчого служіння. Прийшов до царя і напророчив трирічну засуху і голод в державі за його відмову від Бога і перехід до секти Ваала.


За ці слова цар хотів вбити пророка, але Господь захистив його і направив в затишне місце. Там був струмок, з якого Ілля пив воду, а ворони носили йому їжу і годували його.


Коли струмок пересох, Господь направив його до бідної вдови. Ілля прогодував себе, вдову і її сина жменькою муки і невеликою кількістю олії. Коли син помер, він воскресив єдиного сина Сарептської вдови. Ілля розмовляв з Богом на горі Хорив.


Після трирічного голоду він запропонував царю влаштувати змагання зі жрецем секти Ваала, чий Бог справжній. Він зібрав людей, зробив жертовник і запропонував жрецю, щоб він молитвою до свого Бога звернувся і запалив жертвенний вогонь. В жреця нічого не вийшло.


Тоді Ілля, молитвою звів з неба вогонь на жертовник і доказав, що істинний Бог є Той, якому він поклоняється. Сектантських жреців було страчено.


Ілля живим був взятий на небо на вогняній колісниці з вогняними кіньми.


Ілля навчав й пророкував в бесідах, розмовах. Він ніс свої знання словами і не залишив написаних книжок. Існують нариси про нього.


Сектантське збочення настільки поразило людей, що в державі Ілля залишився одиноким віруючим в Бога. Всі впали в єресь. Кажуть, що один в полі не воїн, але Ілля довів свою правоту і переміг збочення. Щось подібне проводиться масонами і збоченцями і в наш час. Прикриваючись вірою в Бога – творять збочення. Потрібно боротися, відстоювати чистоту віри.


Ілля жив за дев’ять віків до Різдва Христового. Очевидці говорили, що Ілля був сосудом благодаті Божої. Слова його були як вогонь, сильні і дієві. Була велика віра в ньому і життя його було благоугодним Богові. Судив він Ізраїль зброєю і вогнем.


Я коротко розповів вам про Іллю, а хто захоче дізнатись більших відомостей читайте церковні книги про життя святих.


Цей день, 2 серпня, називають «Святом Грому». Всі істинно віруючі в Бога не працюють в цей день. Є таке застереження, що тих, хто не святкує це свято, не поважає святого Іллю, він може вдарити блискавкою, спалити громовицею.


В будинках в цей день запалюють стрітенські свічки, щоб житло не було вражене блискавкою. Якщо в будинок вдарила блискавка, то це покарання господнє за відхід від віри.


Після 2 серпня забороняється купатись в річках, озерах та відкритих водоймах, вода там стає хворобливою, можна важко захворіти.


Потрібно, по можливості, знайти Собор, де буде проводитись святкове Богослужіння і прийти на Божу службу. Якщо великого Храму немає, знайдіть відкритий малий Храм і, в належний час, запалить свічку (жертвенний вогонь) і зверніться, як я вас навчав в попередніх статтях, правильно до Святого Пророка Іллі з проханням:


Прохають сильної віри в Бога та Святу Трійцю.


Захисту в важкі часи, впевненості в собі і допомозі Господа.


Звертаються про захист себе особисто, своїх близьких віруючих в Бога,


свого помешкання від враження блискавкою та громовицею.


Ілля завжди допомагає віруючим людям, які живуть за Законом Божим. Він жорстоко може наказати за богохульство, неповагу до Бога, збочення в вірі, сектантство. Він може спалити все…


Благайте у Святого Іллі захисту і не буде сурового покарання.


Отець Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх