День пам’яті великомученика і цілителя Пантелеймона (9 серпня)

9 серпня ми згадуємо одного з найвеличніших цілителів – Пантелеймона. Він народився і жив в Никомидії. Мати його була християнкою, а батько язичник. Мати виховувала його в християнській вірі, але вона скоро померла. Батько віддав Пантелеймона до язичеської школи, а потім направив до знаменитого, в той час, лікаря Євфросина, для вивчення мистецтва врачування.


На початку серпня православні християни святкують три свята – 2 серпня, 7 серпня, 9 серпня (ця стаття), які церква не вважає великими і тому вони не відзначені в церковному календарі червоним кольором. Тому Богослужіння на ці свята проводяться тільки в Соборах і Великих Храмах.

Я вважаю, що ці свята мають велике значення для віруючих людей. Коротко розповім вам про них і ви зрозумієте їх значення. На ці свята є можливість вирішити дуже важливі питання і позбутися проблем свого життя.

Отець Юрій

Коли Пантелеймон ходив на навчання, то проходив біля дому християнського священика Єрмолая. Старцю Єрмолаю сподобався парубок і він почав з ним розмовляти про християнську віру, Сина Божого Ісуса Христа, за що він був розп’ятий.


Одного разу Пантелеймон побачив вжаленого змією хлопця. Для перевірки сили божої, звернувся з проханням до Ісуса Христа про зцілення. Хлопець зцілився. Пантелеймон зрозумів, яка велика сила в правильному відношенні до віри в Бога і прийняв хрещення від Єрмолая.


Одного разу до Пантелеймона привели сліпого, якого не міг вилікувати Євфросин. Цілитель призвав Господа, іменем Христовим, молитвою і травами зцілив хворого. Батько Пантелеймона, щоб бачити такі чудеса зцілення вірою Христовою, погодився охреститися.


Батько був старий і скоро помер, залишивши Пантелеймону великий спадок. Він був дуже багатий. Цілитель роздавав багатство батька бідним, зцілював хворих не стільки ліками, скільки силою Божою, молитвами і все робив безкоштовно.


В той час в державі відбувалося гоніння християн. Імператор заборонив християнство. На Пантелеймона зробили донос Імператору. Цілителя заарештували і привели до царя. На його пропозицію відмовитись від християнської віри, від Ісуса Христа і принести жертву язичеським ідолам, Пантелеймон відповів, що він не визнає язичеських богів, бо вони не справжні, а увірував в Христа тому, що Він є істинний Бог. Він запропонував царю взяти невиліковного хворого і провести змагання між ним і язичеським жрецем. Довго молився жрець своїм богам, але зцілення не приходило. Після звернення Пантелеймона з молитвою до Ісуса Христа та Матері Божої, хворий зцілився.


Бачачи це багато людей увірували в Христа. А цар розгнівався сильно і наказав мучити цілителя, а потім прив’язали камінь до ніг його і кинули в море. Пантелеймон не потонув, залишився живим. Випустили на нього диких звірів, але вони його не розірвали, а лизали його ноги. Потім цар наказав відрубати святому голову і тіло спалити, але тіло його не горіло. Люди бачили все, що відбувається, і ще більше увірували. Християни поховали цілителя з благочестям і молитвами. Віруючі люди приходили до його могили і одержували зцілення. Все це відбулося в 305 році.


Мощі Святого великомученика і цілителя Пантелеймона розділили і роздали. Невеликі частинки Святих мощів знаходяться в багатьох Храмах по всьому світові. Навіть в наш час, мощі Пантелеймона виявляють велику зцілюючу силу для віруючих в Бога людей. Особливо велику допомогу можна отримати від нього в день його пам’яті – 9 серпня.   


В цей день Літургія проводиться тільки в Соборах. Якщо не зможете попасти на Богослужіння, то знайдіть відкритий Храм. А ще краще Храм, де є частка мощів Цілителя. Якщо в Храмі знаходиться частка мощів Святого Пантелеймона, то це означає, що він присутній в Храмі і ви можете звернутися до нього. Вивчіть в попередніх статтях, як правильно звертатись до Господа і святих з проханням про допомогу і виконайте все правильно


Звертатися за допомогою до цілителя Пантелеймона можна всім, але допомога буде тільки тим, хто прийшов до віри. Навіть істинно віруючим в Єдиного, Живого Бога інших релігій і конфесій буде допомога.


До Пантелеймона звертаються за зціленням від всіх тяжких, невиліковних хвороб. Можливо просити зцілення для себе і своїх близьких, віруючих в Бога. Обов’язково обіцяти бути вдячним і завжди пам’ятати свою обіцянку.      


Допомога може прийти не відразу, не одночасно, а після того, як ви підтвердите свою істину віру. Також, коли ви забудете свою обіцянку і не будете відвідувати Храм Божий і дякувати, то бумерангом отримаєте покарання. А в друге буде дуже важко вимолити допомогу у Бога.


Скоро буде сорок років як я займаюсь цілительством і я бачив сотні людей, які тяжкою працею добились зцілення, а потім по своїй лінивості і безтолковості все втрачали. Я не святий і не можу як Пантелеймон швидко вилікувати хворого. Але якщо виконувати всі мої поради, то зцілення буде. Але я попереджаю, що після зцілення, після того, як ви отримали виконання свого бажання від Господа, ви весь залишок свого життя повинні будете бути вдячні!


Не лініться, виконуйте Закон Божий і все буде добре.


Отець Юрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх