Свята в серпні 2024 року

На початку серпня святкують три невеликі, але дуже важливі свята. Не у всіх храмах проходить Богослужіння в ці свята. Уважно все прочитайте за ці свята в статтях за 2023 рік.


2 серпня Святого Іллі пророка старозавітної церкви


7 серпня Успіння святої Анни, матері Пресвятої Богородиці


9 серпня Великомученика і цілителя Пантелеймона


Уважно прочитайте все про ці свята і ви зрозумієте, що вам потрібно робити.


З 14 по 27 серпня буде проходити Успенський піст, або науково сечостатевий піст. Цей піст завжди однаковий – 14 днів. Він не може проходити раніше 14 серпня по тій причині, що натуральні кавуни достигають не раніше 12-14 серпня. А ті транс-мутанти на гормонах старіння і росту, що достигають раніше, вживати дуже шкідливо. Для очищення сечостатевої системи організму потрібні натуральні кавуни. За цей піст читайте обширну статтю за 2023 рік.


В серпні ми святкуємо три великі свята, які описані в статтях за 2023 рік. Уважно прочитайте. Ці свята мають велике значення для вирішення наших проблем в повсякденному житті.


14 серпня, три свята

– Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього.

Свято Всемилостивого Спасителя (Спаса) та Пресвятої Богородиці

– День пам’яті сімох мучеників Маккавеєвих

– Свято першого Спаса «Маковея слов’янського»


19 серпня

– Преображення Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа,

Другий Спас, Яблуневий Спас


28 серпня

–  Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії


В ці великі свята є можливість вирішити багато проблем з захисту свого дому і зціленню тяжких хвороб.


Збоченці, які перенесли святкування на новий масонський календар на 13 днів раніше, навіть не подумали, що їх неможливо святкувати в ці числа. Маковей перенесли на 1 серпня, але мак ще не висох і його освячувати не ефективно. А яблуневий спас не можливо святкувати 6 серпня, ще немає спілих яблук. Я вже не кажу про енергетику, якої немає в ці дні. Перенесення цих свят можна назвати повним ідіотизмом!


Уважно прочитайте все про ці свята в статтях за 2023 рік і ви все зрозумієте. Окрім тих свят і пам’ятних дат, які вже були перечисленні і описані, які ви вже знаєте, існують ще чотири пам’ятних дати, які ви повинні знати. В ці дні ви зможете вирішувати свої проблеми і краще жити. Моліться, звертайтеся до святих і допомога буде. Потрібно одне – кріпка віра в Бога!


15 серпня

День пам’яті першого архідиякона Стефана



Стефан був не тільки першим дияконом в християнстві, але і першим християнським мучеником, тому його називають первомучеником. Він був першим із семи дияконів, яких посвятили самі апостоли. В книзі Діянь Апостольських говориться, що Стефан був особливо навернений в вірі і Духа Святого. Іменем Ісуса Христа він творив багато чудес. Багато єврейських законовчителів вступали в дискусії з ним, але ніхто не міг протистояти його мудрості. Тому Стефана оббрехали перед Синедріоном (верховним судилищем). Його звинуватили в тому, що оскверняє Бога і верховного законодавця, пророка Мойсея.


На судилищі його запитали про це, чи дійсно правду донесли на нього. Стефан відповів цілою промовою. Пояснив, що він поважає Бога і пророка Мойсея, поважає Храм Божий і Закон Божий. Звинуватив євреїв, що вони самі не мають богоповаги в серцях своїх. Закінчив свою промову він словами: «Жорстокостворені люди з неосвіченим серцем і вухами! Ви завжди протистоїте Духу Святому, як батьки ваші, так і ви. Якого пророка не виганяли ваші батьки? Вони вбили передвісників прибуття Праведника, якого зрадницькі вбили, порушивши Закон, який був даний при служінні Ангелів». Члени Синедріону сильно озлобились, а Стефан подивився на небо і сказав: «Я бачу небеса розкрилися і Сина людського, який стоїть праворуч Бога!»


Після цих слів всі кинулись на нього, вивели його з міста і біля воріт побили його камінням. Він молився, промовляючи: «Господи Ісусе! Прийми дух мій». Останні його слова були за ворогів: «Господи! Не зараховуй їм гріха цього».


Мощі Стефана знайшли в 415 році біля міста Єрусалим.


До святого першомученика, архідиякона Стефана звертаються з проханням дати мудрість і знання, допомогти досягти істинної віри в Бога. Прохають розуміння Святого писання, щоб сміливо протистояти єресі. Просять за своїх дітей, щоб були освіченими, мали кріпку віру і достойні знання.


22 серпня

День пам’яті євангеліста, апостола Матвія



Він був родом з міста Віфлеєм. Був учнем святого Семіона Богоприїмця. Сина Божого він зустрів, коли Ісус вступив до справи служіння спасінню роду людського. Матвій полюбив Його, залишив все і пішов за Ним. Господь вибрав його одним із 70 апостолів. Після вознесіння Його, коли по жеребу вибирали апостола замість Іуди зрадника, жереб випав на Матвія. Його призначили проповідувати Євангеліє в Іудеї. Але він також ходив в інші країни. Проповідуючи, він творив багато чудес: зцілював сліпих і кульгавих, очищував прокажених, виганяв злих духів і воскрешав мертвих.


Іудейський архієрей Анан, гонитель християн, змусив Матвія прийти на суд до нього. В своїй обвинувачувальній промові він назвав Христа та його учнів розбещувачами народу, зрадниками батьківщини, лицедіями, які бажають смерті його.


Хоча в своїй промові Матвій довів, що Ісус Христос і є Месія, про якого писали пророки, Син Божий, його осудили за богохульство і побили камінням. Щоб догодити римлянам, його звинуватили в тому, що він є противником кесаря і йому відрубали голову. Голова апостола Матвія знаходиться в Константинополі в храмі апостолів.


До апостола Матвія звертаються з проханням дати кріпку віру в Бога і любов до Ісуса Христа, яка була в нього. Дати розуму, щоб розуміти святе писання. Надати впевненість в собі і силу не зраджувати в вірі.


До нього звертаються із проханням про зцілення від хвороб за себе і за своїх близьких, віруючих людей.


27 серпня

День пам’яті пророка Міхея



Міхей належить до 12 так званих менших пророків. Народився він у місті Марасерія на південь від Єрусалима. Почав своє пророцтво в 778 році до н.е., був 50 років при царях іудейських: нечестивому Ахазі і благочестивому Езекії. Був сучасником пророка Ісаї. Звинувачення і пророцтва Міхея були про Іудейське та Ізраїльське царства. Він передбачував біди, які погрожували Ізраїльському царству при його розрусі і біду від нападу царя Сеннахіріма на Іудею. Казав він і про кращі часи, які будуть при пришестії Спасителя. Він передбачив місце народження Його. Він писав: «І ти Віфлеєм – Єфрате, малий ти поміж тисячі Іудейськими? З тебе вийде той, який повинен бути Владикою в Ізраїлі і якого походження від початку і днів вічних». Про смерть пророка Міхея нічого невідомо. Мощі його були знайдені в 4 столітті по откровенію його самого.


До пророка Міхея звертаються з різними проханнями: про правильне рішення, пророцтва в життєвих і бізнесових справах, про вирішення захисту себе і своєї справи від біди, підлої зради, розрухи.


29 серпня

День пам’яті створення

Нерукотворного образа Господа нашого Ісуса Христа



Під час земного життя Господа, був тяжко хворий проказою Авгарь, князь і правитель сірійського міста Едесса. Він почув, що Ісус Христос зцілює важкі хвороби одним Своїм словом, князь послав до Нього листа, в якому просив про зцілення і запропонував поселитися у себе в місті, так як чув, що багато євреїв ненавиділи Його. Лист привіз живописець Аннаній, щоб в разі відмови Спасителя переїхати жити в м. Едесса, він списав лік Його.


Аннанія прийшов в Іудею, подав листа Господу, а сам став на коліна і почав писати лік Його. Як не старався, але не зміг написати лік Ісуса, тому що він постійно змінювався.


Господь підізвав до себе Аннанію і дав йому листа князю, в якому подякував за віру. Вказав причину, з якої не може прийти до нього в його місто. Пообіцяв зцілення через одного із своїх апостолів. Потім Христос попрохав води і рушник, вмився і отер Своє лице, на рушнику відобразився Його лік, за що і названий образ Нерукотворний.


Отримавши образ, князь з вірою і благоволінням поцілував його й відчув полегшення хвороби. Повністю зцілився князь після вознесіння Господа. До нього прийшов апостол Фаддей, похрестив його і його сім’ю і зцілив князя.


Авгарь повісив образ над міською брамою, прикрасив його. Правнук Авгаря був ідолопоклонником і хотів замінити образ ідолом. Але єпископ вночі замурував образ камінням. Пройшло п’ять століть і про образ всі забули.


В 545 році персидський цар Хозрой з великим військом оточив Едессу. Оточені відчували свою погибель і з вірою звертались до Бога за допомогою. Сама Пресвята Богородиця з’явилась єпископу міста Євлалію у вісні і сказала, щоб він відкрив нерукотворний образ над брамою міста, і тоді місто буде врятоване. Єпископ розібрав каміння і побачив, що образ цілий і неушкоджений. Перед ним горить 500 років тому запалена лампада. А на камінні, який був поставлений перед образом, відобразився лік Спасителя. Ворог був переможений.


В 944 році Нерукотворний образ перенесли з Едесси до Константинополя. День перенесення святкується як свято Нерукотворного образа Ісуса Христа.


На сьогоднішній день Нерукотворний образ втрачено. Існують дві версії.


В одній розповідається, що в 15 столітті імператор Палеолог віддав образ в Геную, щоб позбавити грецьку імперію сарацин. І Нерукотворний образ знаходиться в монастирі святого Варфоломія.


По другій версії, у 13 столітті венеціанський дож Дандоло викрав образ і загинув в Мармуровому морі.


Ви розумієте, це була перша ікона і її створив Сам Господь. Тому ікони не можна не поважати, це не картинка, це вікно в той потойбічний світ. Потрібно молитись і звертатись не до ікони, а до того образу, який зображено.


В наш час існує багато ікон з зображенням Нерукотворного образу.


В цей день можна звертатись до Господа зі всіма проблемами і питаннями. Головне – тверда віра в Його існування. При твердій вірі і покаянні в гріхах є можливість вирішити свої проблеми.


Будьте щирими, живіть в добрі, не ображайте своїх ближніх, які творять вам добро, будьте вдячні Богу і людям, і ви досягнете своєї мети!


Отець Юрій

  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Почніть набирати текст зверху та натисніть "Enter" для пошуку. Натисніть ESC для відміни.

Повернутись вверх